Profesyonel mutfaklarda kadınların sayısının artması için neler yapılmalı?

Sizce evde yemekleri yapanlar genellikle kadınlarken, Türkiye’de ve dünya genelinde profesyonel mutfaklarda neden daha az kadın var? Yeme içme sektöründe kadın sayısının artması için neler yapılabilir? Sizler için bu soruları alanında uzman kişilere sorduk.
Profesyonel mutfaklarda kadınların sayısının artması için neler yapılmalı?
24 Nisan 2025, 19:49

Gastronomi dünyasından bazı ünlü isimlere göre, profesyonel mutfaklarda az sayıda kadın olmasının temelinde toplumsal cinsiyet rolleri, fiziksel güç algısı, uzun, zorlu çalışma saatleri, erkek egemen yapılar ve iş-ev hayatı dengesini kurma zorlukları yer alıyor. Sizler için ünlü şeflerimiz; Aylin Yazıcıoğlu, Sinem Özler, Burcu Önal, Yaren Çarpar ve Gastronomi Yazarı Ebru Erke'ye "Profesyonel mutfaklarda kadınların sayısı neden az?" diye sorduk. Detayları video'dan izleyebilir, nisan-mayıs sayısından haberin detaylarına ulaşabilirsiniz.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo