İstanbul’un lezzet dolu ve sorumlu mutfakları gastronomi tutkunlarını bekliyor!

Yeni yüzüyle Galataport'ta müdavimleriyle buluşan Frankie, lezzet dolu atölyeleriyle Kanyon'da misafirlerini bekleyen Usla ve teraslı mekanlarıyla lezzet şöleni yaşatan İoki Sushi House gastronomi tutkunlarını bekliyor.
İstanbul’un lezzet dolu ve sorumlu mutfakları gastronomi tutkunlarını bekliyor!
14 Ekim 2022, 15:37
Lezzet Trendleri

FRANKIE GERİ DÖNDÜ


Frankie, yeni yüzüyle Boğaz’ın en özel sahil şeridini olan Galataport İstanbul’da tekrar müdavimleriyle buluştu.


Yeniden kurgulanan Akdeniz ve Asya kültürlerini bir araya getiren bu MediterrAsian mutfağa Frankie’den başka yerde rastlamak neredeyse imkansız gibi.


Frankie, yenilikçi MediterrAsian menüsü ile yerel malzemeleri ve Akdeniz’in özel ürünlerini mevsiminde kullanarak Asya teknikleriyle buluşturuyor.


ahtapot


Asya mutfağını gelenekselleşen şekilde sadece Çin ve Japon mutfağıyla sınırlamayan bu anlayışla, Hint, Thai, Vietnam, Kore mutfak kültürleri Akdeniz’in ruhu ile harmanlanıyor.


d.ream marka şefi Melih Demirel önderliğinde oluşturulan Frankie mutfağı için “kendi mutfağımızın Doğu ile harmanlanmış hali” diyor Şef Melih Demirel.


Çeşme-Orkinos-Sırt


Mahmut Anlar’ın tasarladığı mekana yolunuzu düşürürseniz mutlaka ‘Çeşme orkinos sırt’ı, ‘ızgara ahtapot kol’u ve ‘yuzu cheesecake’yi deneyin derim.  


LEZZET DOLU ATÖLYELER USLA KANYON’DA


Gastronomi alanındaki 10 yılı aşkın tecrübesiyle yiyecek – içecek ve otelcilik dünyasına profesyoneller kazandıran, hem Türkiye’de hem de yurt dışında başarı öykülerine imza atan lezzet atölyeleriyle büyük ilgi gören USLA, Kanyon’da açtığı yeni kampüsü ile bir akademiden daha fazlasını yaşatıyor öğrencilerine ve misafirlerine.


pasta


Pasta, Cupcake, Çikolata, Kokteyl, Fransız Yemekleri ve aklınıza gelen, gelmeyen birçok lezzet, tüm püf noktalarını öğrenmenizi sağlayacak teknikler sizi bekliyor USLA atölyelerinde.


ekmekler


Daha bitmedi!

Trend Pastalar, Bıçak Kullanma ve Kesim Teknikleri, Favori Lezzetler, Tartlar, Taze Makarnalar, Meksika Mutfağı, El Yapımı Çikolatalar, Kırmızı Etler ve İşleme Teknikleri, Artizan Ekmekler, Akşama Ziyafet Var!, Tapas, Gurme Burgerlar, Gülümseyin: Cheesecake!, Fransız Mutfağı, Bi Dolu Cupcake, Uzakdoğu Mutfağı, Fransız Tatlıları, Radyoda Müzeyyen Masada Meze, Denizden Babam Çıksa gibi tematik atölyelere de katılmak mümkün USLA’da.


bıcak kullanma sanatı


Bu çatının altında Profesyonel Aşçılık Temel Seviye, Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Temel Seviye, Profesyonel Uzun Dönem Aşçılık, Profesyonel Uzun Dönem Pastacılık ve Ekmekçilik, Girişimcilere Özel Pastacılık ve Ekmekçilik İşletme Yönetimi, Girişimcilere Özel Aşçılık ve İşletme Yönetimi, SCA Sertifikalı Barista Temel Uzmanlık ve Seviye Eğitimi, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği gibi uzun dönem eğitimler de var.


NIKKEI LEZZETLERİ İOKİ SUSHI HOUSE’LARDA


İstanbul, Bodrum, Urla gibi gözde şehir ve tatil merkezlerinde konumlanan İOKİ Sushi House, İstanbul’da hizmet veren Ulus, Kandilli ve İstinye şubelerinde manzaralı ve yeşillikler içerisindeki teraslı mekanlarında lezzet şöleni yaşatıyor müşterilerine.


ioki


Kendilerine ait tarifleri ve özel sosları ile Peru ve Uzak doğu mutfaklarını hünerli elleriyle harmanlayan Şef Keizo Okitasan aylarca süren Türk mutfağı ve Türk damak tadını anlama çalışmalarından sonra İOKİ’nin menüsünü kaliteli ve yerel malzemelerle Türk damak zevkine en uygun haliyle servis ediyor.


ioki sushi


Bu yüzden de acayip tutuluyor her yaş grubuna ait Türk tüketiciler tarafından.


Volcano Roll, Tornado ve Tiger Roll’leri mekanın ilk göze çarpan lezzet seçenekleri arasında...


Sorumlu Restoran Hareketi ile enerji ve su tasarrufu


Cidden çok iyi girişimler ve hareketler bunlar!


Bünyesinde 9 marka, 40 restoran barındıran Akkomarka; “Sorumlu Restoran Hareketi Projesi”ne Köşebaşı, Ali Ocakbaşı, Perihan Meyhane, Yamo Sushi, Snob Street Food, Ringa Sea Food, Ken Sushi, Donkey ve Mr Meat olmak üzere tüm markalarını dahil etti.


sorumlu restoran


Tüm restoranlarında plastik kullanımını %95 oranında azaltan Akkomarka’da ambalaj malzemelerinin %95’i geri dönüştürülebilir nitelikte.


Geri dönüşüme kazandırılan her 70 kilo kağıt ile 1 ağaç kesilmekten kurtarılıyor, bu da şube başına her ay bin ağaç anlamına geliyor.


Akkomarka, proje kapsamında restoranlarında kullandığı menü ve tanıtım amaçlı çalışmalarda ise %100 şeker kamışı posasından üretilen kağıtları ya da kullanımdan sonra toprağa ekildiğinde çiçek, ağaç olarak doğaya dönen tohum kartları tercih ediyor.


Şubelerden çıkan ortalama 3500-5000 cam şişe atığını geri dönüşüme kazandırıyor.


kebap


Su konusunda revize ettiği ekipmanlarla ayda 200 tondan fazla su tasarrufu sağlıyor. Bu da yaklaşık 2 MW enerji tasarrufuna denk düşüyor. Her ay bin ton dolayında yağ atığını dönüşüme kazandırıyor. Bu da 1 milyar metreküp suyun kirlenmekten koruyor ve 250 hanenin temiz su ihtiyacına eşdeğer oluyor. Atık gıdaları komposta dönüştürüyor, İBB ile iş birliğine giderek Metanizasyon Tesisi’ne iletiyor ve HAYTAP gönüllüleri ile barınaklara ulaştırarak her ay 2 bin minik dosta gıda sağlıyor.

Kategoriler
Lezzet Logo