Ramazan ayı boyunca sunabileceğiniz birbirinden farklı salata tarifleri mi arıyorsunuz? O halde doğru yerdesiniz. İftar yemeklerinin yanına çok yakışacak en lezzetli salata tariflerini sizler için yazımızda derledik. Listedeki tariflerin yanı sıra, doyurucu salata tarifleri ve salata sosları sayfamızdan da ilham alabilirsiniz. İşte, Ramazan ayı boyunca sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken 40 iftarlık salata tarifi:
Altın günlerinin vazgeçilmezi olan rus salatası, iftar sofralarında da kendine yer buluyor. Patates, havuç, bezelye, yoğurt ve turşu ile hazırlanan rus salatasını, ana yemeklerin yanında garnitür olarak sunabilirsiniz.
İftar sofralarında okurlarımız tarafından en çok tercih edilen salatalardan biri de pancar salatasıdır. Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan bu salata, etli yemeklerin yanında sunulur ve sindirimi kolaylaştırır.
Marul, domates ve parmesan peyniri ile hazırlanan sezar salata, ortalama 20 dakikada hazırlanır. İsteğe göre kızarmış ekmek dilimleri ile birlikte sunulabilir.
Türk mutfağında özel bir yere sahip olan patates salatası, patates, soğan, nane ve maydanoz ile hazırlanır. Porsiyonu yaklaşık 130 kalori olan patates salatasını, et ve sebze yemekleriyle birlikte sunabilirsiniz.
Beyaz lahana, havuç, mayonez ve yoğurt ile hazırlanan bu salata, sindirimi rahatlatır. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında sunulan beyaz lahana salatası, diyet listeleri için de uygundur.
Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan kırmızı lahana salatası, ortalama 55 kalori değerindedir. Et yemekleriyle birlikte sunulan lahana salatası, ortalama 15 dakikada sofralardaki yerini alır.
Kuru börülce, biber ve turşu ile hazırlanan bu salata, sumak ve limon suyu sosuyla zenginleştirilir. Özellikle Ege Bölgesi'nde tüketilen bu salata, vücut direncini arttırır.
Acı severleri böyle alalım. Kırmızı biber, çarliston biber ve biber salçası ile hazırlanan ezme, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sık sık tüketilir.
Domates, biber, salatalık ve soğan ile hazırlanan gavurdağı salatası, et, köfte ve ızgara yemeklerinin yanında sunulur. Gavurdağı salatasının en önemli noktası, malzemelerin küçük bir şekilde doğranmasıdır.
Balıkçı restoranlarının meşhur lezzetine iftar sofralarında da yer vermek isteyenler için, nefis bir tarifimiz var. Marul, domates, nane, turp, brokoli ve zeytin ile hazırlanan bu salatayı, balık yemekleriyle birlikte servis edebilirsiniz.
Girit mutfağından dünyaya yayılan zeytin salatası, ortalama 15 dakikada iftar sofralarındaki yerini alır. Yeşil zeytin ve domates ile hazırlanan bu salata, farklı baharatlarla harmanlanarak sunulur.
Portakal, roka, nar, haşhaş tohumu ve yoğurt ile hazırlanan bu salata, yeni tatlar keşfetmek isteyenler için ideal bir seçimdir. Diyet ve vejetaryen menülerine de eklenebilir.
Düşük kalorisi ve içeriğinde bulunan vitaminler ile sağlık için çok faydalı olan kerevizi, mayonez ve limon ile harmanlayarak nefis bir salata hazırlayabilirsiniz.
İftar sofralarında hem yemek, hem de salata olarak sunabileceğiniz bir tarif arıyorsanız, makarna salatası tam size göre. Zeytin, bezelye ve turşu ile hazırlanan makarna salatasını aperatif tariflerle sunabilirsiniz.
Patlıcan ve biberin közlenmesiyle hazırlanan patlıcan salatası, genelde kebap ve et yemeklerinin yanında servis edilir. Porsiyonu ortala 35 kalori değerindedir.
Taze bakla, biber, havuç ve domates ile hazırlanan bakla salatası, iftar sofralarına mutlaka eklenmesi gereken tariflerden biridir. Hazırlaması 20, pişirmesi 30 dakika süren taze bakla salatasını, dereotu ile zenginleştirebilirsiniz.
Avokado, salatalık ve biber ile hazırlanan bu salata, iftar sofralarına renk katacak niteliktedir. Ortalama 20-25 dakika hazırlanır.
Brokoli, havuç ve mısır ile renkli bir salata hazırlamaya ne dersiniz? Bol vitaminli brokoli salatasını, et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.
Yasmin pirinç, kornişon turşu, soğan ve dereotu ile hazırlanır. İsteğe göre yemeklerin yanında garnitür olarak da sunulabilir.
Portakal, turp ve ıspanak ile hazırlanan ıspanak salatası, 20 dakikada sofralardaki yerini alır. Ballı hardallı sos eşliğinde sunulabilir.
Her yemeğin yanına yakışacak bir salata tarifi ile karşınızdayız. Çiğdem Seferoğlu’dan domates, nane ve vişne ile hazırlanan nefis kaşık salatayı, yemeklerin yanında sunabilirsiniz.
Elif Edes’den pratik ve oldukça lezzetli çıtır karnabahar salatası tarifi ile karşınızdayız. Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan karnabaharı, marul, biber ve dereotu ile zenginleştirerek hazırlayacağınız bu salata, körili sos ile daha lezzetli bir hale getirilir.
Söğüş salata, öğle ve akşam yemeklerinde sunulan en pratik salatalardan biridir. Ancak klasik salata tariflerinden sıkılanlar için, cherry ve beef domates ile hazırlanan yeşil sosla zenginleştirilen nefis bir önerimiz var. Yeşil sos maydanoz ve fesleğen ile hazırlanır. Klasik lezzete farklı bir dokunuş yapmak isteyenler deneyebilir.
Parmesan peyniri, marul ve kızarmış ekmek dilimleri ile hazırlanan sezar salata, en sevilen salata çeşitleri arasında yer alır. İsteğe göre ızgara tavuk parçaları ile birlikte sunulur.
Armut ve nar ile zenginleştirilmiş, kuruyemişler ile hazırlanan bu salata iftar sofralarına farklı bir dokunuş yapmak isteyenler için birebir tariftir.
Nar, roka, avokado ve turp ile hazırlanan bu salata, hem hafifliği, hem de lezzetiyle iftar sofralarını ziyafete dönüştürecek niteliktedir. Ortalama 15-20 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Armut, ıspanak, ceviz ve beyaz peynir ile hazırlanan bu salata, limonlu sos ile zenginleştirilir. Özellikle sebze yemeklerinin yanında sunabilirsiniz.
Roka, hindiba, beyaz peynir ve pancar ile hazırlanan bu salata, şık sunumu ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Et yemeklerinin yanında afiyetle yiyebilirsiniz.
Havuç, lahana ve maydanoz ile hazırlanan bu salata, ballı hardal sosu ile lezzetlendirilir. Özellikle balık yemeklerinin yanında sunabileceğiniz tariflerden biridir.
İftarda farklı tatlar denemek isteyenleri böyle alalım. Bal kabağı, ıspanak ve ceviz ile hazırlanan bu salata, küçük porsiyonlar halinde sunulabilir.
Kırmızı biberlerin airfryer'da közlenmesi ile hazırlanan salata, hem et, hem de balık yemeklerinin yanında sunulabilir. Sunum için üzerini ceviz ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
İftarda dünya mutfaklarından lezzetler denemek isteyenler için, lahana, havuç, yoğurt, sirke ve hardal ile hazırlanan coleslaw salatayı öneriyoruz.
Bol malzemeli ve doyurucu bir salata hazırlamak istiyorsanız, lahana, havuç, biber, kaju, badem ve maruldan oluşan bu salatayı mutlaka deneyin.
Klasik domates salatasını renklendirmek isteyenler, avokado, mor soğan, salatalık ve mısır ile hazırlanan avokadolu domates salatasını deneyebilir. Salatanın lezzetini artırmak için limon suyu ve nar ekşisi kullanabilirsiniz.
Enginar kalbi, barbunya, kabak ve kiraz domates ile hazırlanan bu salata, tahin, hardal ve ballı sos ile zenginleştirilir. Enginar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak niteliktedir.
Kuskus makarna, zeytin, beyaz peynir ve salatalık ile hazırlanan bu salata hem sağlıklı, hem de doyurucudur. Fırın yemeklerinin yanında afiyetle yiyebilirsiniz.
Havuç, turp, biber ve portakal ile hazırlanan salata, portakallı tahin sosu ile zenginleştirilir. Ortalama 20 dakika içinde servise hazır bir hale gelir.
İftar sofralarında misafir ağırlarken lezzetli ve şık sunumlu bir salata arıyorsanız, mimoza salatası tam size göre. Patates, havuç, pancar ve dereotu ile hazırlanan salatayı, tek kişilik porsiyonlarda sunabilirsiniz.
Hardal otu, sarımsak, zeytinyağı ve limon ile hazırlanan bu salata, hem pratik, hem de lezzetlidir. Hardal otu salatasını, diyet yemeklerin yanında sunabilirsiniz.
Şalgam suyu ve bulgur ile hazırlanan bu salata, mısır, kornişon turşu ve maydanoz ile zenginleştirilir. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında sunabileceğiniz salatalardan biridir.
Şunlara da göz atın;