Hindistan cevizi, palmiyegiller familyasına ait, tropik bölgelerde yetişen bir meyvedir. Tropikal bölgelerde yetişen hindistan cevizi, beyaz tanecikleri ile sade bir şekilde tüketilebilir. İsteğe göre suyu da içilir. Hindistan cevizinin ülkemizdeki en yaygın kullanımı ise, rendelenip toz haline getirilerek pasta, kek gibi tariflerde kullanılmasıdır. İşte, hindistan cevizi aromasıyla lezzetlendirebileceğiniz 15 nefis tarif:
Yalnızca 6 malzemeden oluşan bu kurabiye, hindistan cevizi aromasını sevenler için idealdir. Üzeri beyaz çikolata ve sütlü çikolata ile lezzetlendirilir.
Uzak Doğu mutfağını sevenler için, nefis bir tarifimiz var. Hindistan cevizi sütü, levrek, fener balığı ve köri ile hazırlanan bu çorba, farklı tatlar denemek isteyenler tarafından tercih edilebilir.
Havuç ve bisküvi ile hazırlanan havuç topları, misafir ağırlarken sunabileceğiniz ikramlıklardan biridir. Kısa sürede ve az malzemeyle hazırlanan bu tatlının dışı, hindistan cevizine bulanır.
Yoğurt, hindistan cevizi ve bal ile hazırlanan bu milkshake, çocuklar için hazırlayabileceğiniz sağlıklı milkshake tariflerinden biridir.
Beslenme Koçu Çılga Turan’dan köri, hindistan cevizi sütü ve farklı baharatlarla zenginleştirilir. Vegan menüleri için uygundur.
Okurumuzdan gelen bu tarif, hindistan cevizi ve krema dolgusu ile hazırlanır. Baton şekli verilen tart, dolapta bekletildikten sonra servis edilir.
Un ve akçaağaç şurubu ile hazırlanan kurabiyeler, şık sunumu ile özel günlerde tercih edilir. Özellikle yeni yıl için hazırlanan süslü kurabiyelerden biridir.
Okurumuzdan gelen bu tarif, 6 malzemeden oluşur. İç dolgusunda hindistan cevizi rendesi kullanılır. Dışı ise çikolata ile kaplanır.
Un, petibör bisküvi ve puding ile hazırlanan prenses tatlısı, hem göze, hem de mideye hitap eden tariflerden biridir. Üzerinde çilek, böğürtlen gibi mevsim meyveleri kullanılabilir.
Hindistan cevizini yalnızca tatlılarda değil, içecek yapımında da kullanabilirsiniz. Vişne ve hindistan cevizi aromasıyla zenginleştirilen bu limonatayı, yaz aylarında serinlemek için tercih edebilirsiniz.
İtalyan şirketi tarafından piyasaya sunulan raffaelloyu, evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Hazırladığınız raffaelloları, hindistan cevizi ve çikolataya bulayabilirsiniz.
Tatlı patates ve hindistan cevizi unu ile hazırlanan bu ekmek, beyaz ekmeğe göre daha sağlıklıdır. Yemeklerin yanında sunulabilir.
Hindistan cevizi ve ananas aromasıyla hazırlanan bu keki, çay saatlerinde afiyetle tüketebilirsiniz.
Tart hamuru ve krema ile hazırlanan bu tart, mevsim meyveleri ile zenginleştirilir. Üzerinde hindistan cevizi, kumkuat, frenk üzümü ve nane yaprakları kullanılabilir.
Yalnızca 5 malzemeden oluşan bu tatlı, ortalama 25 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Buzdolabında soğutulduktan sonra servis edilir.
Şunlara da göz atın;