Güneydoğu Asya'da büyüyen bizler, hindistan cevizi sütü yapma görevini, bir ucunda keskin, yuvarlak bir bıçak bulunan ölümcül görünümlü bir tezgahla başlayarak hatırlayabiliriz. Thai Tapınağı'na göre Taylandlıların "mah kroot maprow" ve Filipinlilerin Tagalonglang'a göre "kudkuran" veya "kudkuran ng niyog" dediği bu tezgah, bir "unitasker" çünkü tek bir görevi vardı: ikna etmek sütü ve kremasının çıkarıldığı eski, sertleştirilmiş hindistan cevizinin eti.
Bu eti elde etmek için, bir hindistancevizi ikiye bölünür ve daha sonra hindistancevizi eti kabuktan aşağıya yerleştirilmiş bir kaseye veya leğene düşene kadar iç kısımları keskin bıçağa sürülür. Hindistan cevizi sütü daha sonra önce rendelenmiş hindistancevizi toplanarak ve ardından her rendelenmiş hindistan cevizi için yarım bardak sıcak su oranında buna yarım bardak sıcak su eklenerek yapılabilir. Karışım daha sonra, kütle elle masaj yapılmadan önce hafifçe soğumaya bırakılır. Hindistan cevizi posası daha sonra bir parça tülbent içine serilir ve sütü çıkarmak için sıkılır. Filipinliler, ilk ekstraksiyona "kakakng gata" veya hindistancevizi kreması ve ikinci basına "gata" veya hindistan cevizi sütü diyorlar.
Çoğu insanın ızgara tezgahına erişimi olmasa da, özellikle olgun taze hindistan cevizi veya şekersiz hindistancevizi pulları, iyi bir karıştırıcı ve bir süzgeç varsa, evde hindistan cevizi sütü yapmak göründüğü kadar zor değildir. Tek ihtiyacınız bir tülbenttir.
Sizlere taze hindistan cevizi kullanırken önce hindistancevizini dondurmanızı, ardından etin kabuktan düşmesini sağlayacak şekilde bir çekiçle somunu kırmanızı önerir. Bir sebze soyucu, beyaz etin kahverengi kabuğunun çıkarılmasına yardımcı olabilir ve ardından hindistan cevizi rendelenebilir veya parçalanabilir.
Sütü yapmak için kıyılmış hindistan cevizi ve sıcak suyun sekiz 220 gram hindistan cevizi ila dört bardak sıcak su oranında karıştırılmasını önerir. Karışım oda sıcaklığına soğuduktan sonra, hindistan cevizi etini parçalamak için bir mutfak robotu veya blender kullanın, ardından posalı kütleyi bir süzgeç üzerinden bir fındık torbasına veya tülbente dökün ve mümkün olduğunca fazla sıvıyı çıkarana kadar masaj yapın. Artık yemek ya atılabilir ya da kurutulabilir ve hindistancevizi unu olarak kullanılabilir. Hindistan cevizi sütü daha sonra tadına bakmak için tuzla tatlandırılabilir.
Şunlara da göz atın;