Havuçlu kek sonbahar aylarının vazgeçilmez tatlarındandır. Havuç ve tarçın ile hazırlanan bu kek pişerken bile kokusu ile hayran bırakır.
Lezzetli keke ekleyeceğiniz malzemeler ile lezzetine lezzet katacağınızı söylesek? İşte, havuçlu kekinize lezzet katacak malzemeler:
Pek çok kek sever için kuruyemişler havuçlu kekte sadece bir seçenek değil, kesinlikle gerekli. Taze havuçlu keki çok fazla kuruyemiş eklemek istemeseniz de kıyılmış ceviz, ceviz ve hatta badem, kekinize hoş bir çıtırlık ve fındıksı bir tat katacaktır.
Düzenli olarak pastadan hoşlanan herkes kuru kekten daha kötü bir şey olmadığını bilir. Her seferinde nemli bir kek elde etmenize yardımcı olan birkaç malzeme vardır ve elma püresi ilk bakışta beklenmedik görünebilir, ancak düşündüğünüzde dahil edilmesi mantıklıdır. Elma püresinin hafif meyvemsi bir tadı olsa da, çoğunlukla hafif tatlı ve dikkat çekici derecede ferahlatıcı bir tada sahiptir; nemli bir kek için mükemmel niteliklerdir.
Çok fazla yağ tüketmekten kaçınmaya çalışıyorsanız, elma püresinin, havuçlu kek de dahil olmak üzere çok sayıda fırınlanmış üründe yağın yerini alabilir.
Birçoğumuz kurutulmuş meyvelere yalnızca kuru üzüm, kuru elma olarak tüketmeye alışkınız. Her bir kuru meyve harika havuçlu kek ilaveleri olur. Kuru üzüm ve kurutulmuş kızılcıklar pastanıza hafif bir tatlılık katacaktır; ikinci seçenek aynı zamanda tüm baharatlı tatların yanında iyi çalışacak beklenmedik bir ekşilik de sağlayacaktır.
Ancak kurutulmuş meyveler konusunda gerçekten yaratıcı olmak istiyorsanız kalıpların dışında düşünme eğiliminde olabilirsiniz. Kurutulmuş kirazlar kızılcıklara benzer tatlı-ekşi bir tat profili sağlarken, kurutulmuş elma veya ananas daha hafif (ama yine de lezzetli) meyveli bir alt ton katacaktır.
Hangi meyveyi kullanırsanız kullanın, lezzet artışından daha fazlasını bekleyebilirsiniz. Kurutulmuş meyve aynı zamanda kekinize bir miktar dokusal kontrast katacaktır.
Kahverengi tereyağı, yanık tereyağı, kendine has tadı ve aroması ile katıldığı ürünleri bir üst kademeye taşıyor. Tereyağını ocakta kahverengiye dönene kadar - yanmamış veya tam karamelleşmemiş - erittiğinizde, Maillard reaksiyonu adı verilen şık bir kimyasal süreç gerçekleşir. Kahverengi tereyağına dikkat çekici rengini veren şey budur ve tereyağını eritme işlemi de ona dikkate değer bir ceviz aroması verir.
Pumpkin spice olarak bilinen baharat karışımı havuçlu keke çok yakışacaktır. Tarçın, karanfil, zencefil, muskat karışımı ile hazırlanan baharat sonbahar aylarına ve havuçlu keke çok yakışacak.
Narenciye, özellikle limon, misket limonu veya portakal aromalarını öne çıkaran birçok tatlıda hoş bir yere sahiptir. Öte yandan havuçlu kek, portakal suyu şöyle dursun, narenciye ile canlandırmayı düşünebileceğiniz bir tatlı türü değildir - ancak yapabileceğiniz en iyi eklemelerden biridir. Portakal suyu size daha lezzetli pişmiş havuçlar verecektir ve havuçlu kek veya havuçlu kek çörekleri gibi havuçla doldurulmuş fırınlanmış ürünler üzerinde de benzer bir etkiye sahiptir.
Portakal suyu, havuçlu kekin lezzetini mutlaka değiştirmez ve aşırı derecede ekşi veya asitli tatlar da eklemez. Bunun yerine, portakal suyu havuçlu kekinizin lezzetini artıracak ve aynı zamanda bol miktarda nem katacaktır.
Kıyılmış hindistan cevizi, makaron veya hindistan cevizi kremalı pasta gibi hindistan cevizine özgü bir tatlı yapmadığınız sürece, çoğu pişmiş ürüne eklemeyi düşünmeyebileceğiniz malzemelerden biridir. Ancak hinsdistan cevizi tozu havuçlu kekinize çok yakışacaktır.
Farklı görünmelerine rağmen, rendelenmiş hindistan cevizi ve rendelenmiş havuç, özellikle ağızda bıraktığı his söz konusu olduğunda pek çok benzerliğe sahiptir.
Çoğu kek tarifinde çok amaçlı un kullanılması gerekir; sonuçta bunun çok amaçlı olmasının bir nedeni vardır. Ancak yaratıcı olmak ve havuçlu kekinizi bir sonraki aşamaya taşıyacak basit bir takası tercih etmek istiyorsanız, çok amaçlı un (veya belki de ikisinin karışımı) yerine tam buğday hamur işi unu kullanmayı düşünebilirsiniz.
Tam buğday unu, beyaz unun aksine tam buğday çekirdeğinden yapılır, bu nedenle hem besin hem de lezzet açısından bazı ilave avantajlara sahiptir. Daha yoğun bir pişmiş ürün elde edilebilir, bu nedenle dengeyi sağlamak için çok amaçlı olarak birleştirmek iyi bir fikirdir. Özellikle tam buğdaylı hamur işi unu olan ürünleri arayın ve bu takası bir sonraki havuçlu kekinizde iyi bir şekilde kullanın; sadece sonradan akla gelen veya zayıf bir eklenti değil, aynı zamanda temeli oluşturan harika cevizli bir tat fark edeceksiniz.
Balkabakları sonbaharın gelişi ile marketlerde yerini almaya başlıyor. Balkabağını bütün olarak satın alabileceğiniz gibi balkabağı püreleri de piyasa da yer alıyor. Balkabağı püresini kilerinizde saklamak için kendiniz de yapabilirsiniz.
Balkabağı püresi balkabağı turtasından ve genel olarak balkabağı merkezli tatlılardan daha fazlası için faydalıdır. Örneğin havuçlu keki ele alalım; balkabağı sadece turuncu rengi aydınlatmakla kalmaz, aynı zamanda hafif tadı da havuçla iyi uyum sağlar.
Tek başına kabak püresinin sunabileceği çok fazla lezzet yoktur, ancak lezzet profiline yakından uyan bir yiyecek varsa o da havuç olacaktır. Doğal olarak balkabağı ve havuç birlikte bir tatlıya aittir, özellikle de baharatlarla dolu bir tatlıda. Bir sonraki havuçlu kekinize kabak püresi ekleyerek, yıl boyu süren tatlıya, lezzetleri veya tarifi çok fazla değiştirmeden, zahmetsiz bir sonbahar havası verebilirsiniz.
Piyasada pek çok kakao tozu türü vardır ve havuçlu kek için, doğal kakao tozu veya hatta pişirme sırasında nemi korumak için ideal olan daha yüksek yağ içeriğine sahip kırmızı kakao tozu kullanmak en iyisi olacaktır.
Hangi kakao türünü kullanırsanız kullanın, pastanıza kavrulmuş, acı-tatlı bir profil katmasını bekleyebilirsiniz. Şans eseri, pasta hoş olmayan acı tatları dengeleyecek kadar tatlı olacak, böylece zengin, baharatlı ve hafif çikolatalı bir kek elde etmiş olacaksınız.
Şunlara da göz atın;