Sert haşlanmış yumurtaların bir dezavantajı, kabukların yumurtanın etine kilitlenebilmesi ve geride çirkin ve pürüzlü bir sonuç bırakabilmesidir. Kolayca soyulabilen bir haşlanmış yumurta elde etmenizi sağlamak için tonlarca hile olsa da, tamamen pişmiş bir ürünü ve kabuğunun kolayca çıkarılmasını garanti eden en iyi yöntem havada kızartmadır. Ayrıca, özellikle kompakt mutfak cihazı birkaç yumurtayı aynı anda taşıyabildiği için harikadır. Ayrıca su, sirke veya kaynatma zamanlaması konusunda endişelenmenize gerek yok.
Hava fritözünüzü birkaç dakika 120 dereceye ısıtarak hazırlayın. Ayrıca bu ön ısıtma adımını tamamen atlayabilir ve yumurtaları biraz daha uzun süre tutabilirsiniz. Fritöz güzelce kızardığında, yumurtaları sabit tutmak için küçük delikleri ve boşlukları kullanarak fritöze dik olarak yerleştirin. Fritözün pişirme süresini 13 ila 17 dakika arasında ayarlayın. Daha kısa bir pişirme süresi, peşinde olduğunuz şey buysa, daha yumuşak, yumuşak haşlanmış yumurta sarısı verecektir. İyi pişmiş bir yumurta istiyorsanız, 17 dakika bekleyin ve yumurta sarınız kireçli çıkacaktır, bu bir yumurta salatası için mükemmel bir pişmedir.
Bir hava fritözü, esas olarak, tüm ortamı sıcak tutmak için havanın hızla dolaştığı minyatür bir konveksiyonlu fırındır. Yumurtaları doğrudan buzdolabından sert kaynatıyorsanız, optimum pişirme için sıcak ortamlara yerleştirilmeleri gerekir. Yumurtayı önceden ısıtılmış fritöze koyduğunuzda, dış tabaka pişer ve sertleşir, böylece ince protein filmi yumurta beyazından ayrılır. Öte yandan, yumurtalarınızı yavaş pişirirseniz veya oda sıcaklığında su gibi daha soğuk bir ortamda pişirmeye başlarsanız, yumurta akları dış zara yapışarak soyulmasını çok daha zorlaştırır.
Hava fritözünde yumurta pişirmek işin sadece yarısıdır - daha sonra yumurtalarınızı buzlu su banyosuna batırmalısınız. Bu adım iki şeyi başarır: Yumurtaların pişmesini engeller ve daha kolay soyulmaları için yumurta aklarını sertleştirir. Yumurtaları şoklayarak, yumurta beyazları büzülecek ve kendi içlerine doğru çekilecek ve daha sonra dış tabaka daha az yapışık hale gelecek, böylece zahmetsizce ve pürüzsüz bir şekilde çıkacaktır.
Şunlara da göz atın;