Gastronomi Alanında İş Başvurusu Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Gastronomi sektöründe çalışmak isteyenler için, iş başvurusuna başlamadan önce dikkat etmeniz gerekenleri yazımızda derledik. İşte, gastronomi sektöründe başvuru yaparken dikkat edilmesi gerekenler:
Gastronomi Alanında İş Başvurusu Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
05 Eylül 2022, 15:47

Gastronomi, günümüzde en popüler olan ve giderek gelişen sektörlerden biridir. Gün geçtikçe daha fazla tercih edilen bu sektörde genellikle çıraklık aşamasından başlanır ve zaman içinde gösterilen gelişime göre yükselişler görülür. Eğer gastronomi sektöründe kendiniz için uygun bir pozisyona başvuracaksanız ve mülakatlarda hangi konulara dikkat etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız, yazımızdan yardım alabilirsiniz. 

İş Görüşmesinde Neler Sorulabilir?

İş başvurusuna gitmeden önce biraz hazırlık yapmak, görüşmede size artı puan kazandırabilir ve özgüveninizi artırabilir. Şeflerin görüşmelerde en çok karşılaştığı sorular şu şekildedir;

  1. Neden şef olmak istiyorsunuz?
  2. Mutfakta nasıl bir yönetim ve disiplin anlayışı benimsiyorsunuz?
  3. Daha önce mutfakta yaşadığınız bir kriz anı var mı, varsa örnek verebilir misiniz?
  4. En sevdiğiniz mutfaklar ve şefler hangileri?
  5. Sektördeki trendleri takip ediyor musunuz?
  6. Kullandığınız malzemelerin kalitesini nasıl ölçersiniz?
  7. Yemeğin maliyetini düşürmek için nasıl bir yol izlersiniz?
  8. Gıdaların israfını önlemek için ne gibi çalışmalar yaparsınız?

Görüşmeye gitmeden önce bu sorulara verilebilecek cevapları düşünmek, sizi avantaj ve zaman kazandırabilir. Bu sorular sorulmasa bile, kendinizi daha iyi bir şekilde ifade edebilirsiniz. Görüşmeye gitmeden önce, başvuruda bulunacağınız iş yeri veya restoran hakkında detaylı bir araştırma yapmak da işinize yarayacaktır. Böylece çalışacağınız mekan hakkında kafanızda bazı soruların cevabını yanıtlayabilirsiniz. 


gastronomi

Tüm bunların dışında bazı özelliklerinizi geliştirerek gastronomi sektöründe daha önemli yerlere gelebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şeyler şunlar;

  1. Detaylara verdiğiniz önem,
  2. Menü, tarif ve sunumlardaki yaratıcılığınız,
  3. Yemeğe ve servise yansıyan temizlik anlayışınız,
  4. Pişirme konusundaki uzmanlığınız,
  5. Hızlı ve etkili karar alma becerileriniz,
  6. Hem kendinizi, hem de çalışanlarınızı motive edebilmeniz,
  7. Aynı anda birden fazla görevi yerine getirebilme yeteneğiniz.


Eğer daha gelişmiş ve yüksek bir pozisyona başvuru yapacaksanız, görüşmeye gitmeden önce kafanızda bir yemek belirleyebilirsiniz. Böylece sizden yemek hazırlamanız istendiğinde, daha özenli ve dikkatli bir şekilde sunum yapabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Gastronomi bölümü nedir?
  2. Gastronomi bölümünü seçerken nelere dikkat etmeliyiz?
  3. Sürdürülebilir gastronomi nedir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo