Sarımsak tozu yemeklere lezzet katan süper bir baharattır. Sarımsaktan elde edilir. Marketten sarımsak tozu alma oldukça kolaydır ve kolaylıkla bulunur. Ancak evde yapması da basittir. Sarımsak tozunun elinizin altında olması güzel ve yakında kendiniz yapmanın paradan ve zamandan tasarruf ettirdiğini göreceksiniz. Marine sosu için taze sarımsak soymak için çaba harcamak istemiyorsanız veya hızlı bir sarımsaklı ekmeğe ihtiyacınız olduğunda, baharat rafınızda ev yapımı sarımsak tozu olduğu için mutlu olacaksınız.
Evde sarımsak tozu yapmak için ihtiyacınız olan tek şey sarımsaktır. Ampulleri tek tek dişlerine ayırın ve tüm kabukları çıkarın. Dilediğiniz kadar az veya çok sarımsak kullanabilirsiniz.
Sarımsak tozu yapmak için soyulmuş sarımsak dişlerini ince dilimler halinde keserek başlayın. Bunları bir gıda kurutucusuna tek bir tabaka halinde yerleştirin. Fırınınızı da kullanabilirsiniz; Sarımsağı bir tepsiye koyun ve 60 derecede fırını ısıtın. Elinizde ezebildiğiniz zaman sarımsak kurudur ve kolayca parçalanır.
Kuruduktan sonra sarımsağı soğumaya bırakın. Ardından eski bir kahve değirmeni, baharat öğütücü, mutfak robotu veya havan tokmağı ile istediğiniz kıvama gelene kadar öğütün.
Bitmiş sarımsak tozunuzu cam kavanoz veya boş baharat kabı gibi hava geçirmez bir kapta saklayın ve serin ve kuru bir yere koyun. Sarımsak tozu şişelendikten sonra, tarih etiketi yazın. Kavanozu yaptıktan sonraki ilk hafta boyunca her gün salladığınızdan emin olun. Bu, kalan nemin toz içinde eşit olarak dağılmasını sağlayacak ve küflenmeyi önleyecektir.
Düzgün bir şekilde kurutulduğu sürece, özellikle fazla dondurur veya vakumla paketlerseniz, sarımsak tozunun raf ömrü birkaç yıl olabilir. Bununla birlikte, en iyi lezzet için yılda bir kez taze sarımsak tozu hazırlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;