Evde Leblebi Nasıl Yapılır?

Nohuttan leblebi nasıl yapılır? Nohut leblebiye nasıl dönüşür? Haşlanmış nohuttan leblebi olur mu? İşte, nohut kullanarak evde kolayca yapabileceğiniz leblebi tarifi:
Evde Leblebi Nasıl Yapılır?
05 Temmuz 2022, 15:58

Kuruyemiş yemeye doyamayanları böyle alalım. Nohut sayesinde tam bir protein kaynağı olarak bilinen leblebi, hafif tuzlu bir tada sahiptir. Nohutların kavrulmasıyla hazırlanan leblebi, açlığı bastırdığı için en çok tercih edilen çerezlerden biridir. Bu muhteşem lezzeti evde kendi elleriyle hazırlamak isteyenler için, leblebi tarifini sizlerle paylaşacağız. Fırın, tava, tuz ve nohutlar hazırsa, kokusuyla tüm evi saracak leblebi tarifine geçebiliriz.

Tavada Leblebi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle eğer hafif sert bir leblebi elde etmek istiyorsanız, nohutları haşlamadan önce tavada kavurun.
  2. Bunun için nohutları 1 gece önceden bol suda ıslatın. Ertesi gün yanmaz yapışmaz bir tavanın içerisine aktarın.
  3. Kısık ateşte karıştırarak nohutların kavrulmasını sağlar. Bu esnada yağ veya su eklemeyin.
  4. Daha sonra tuzunu da ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Kavrulduğunda ocaktan alarak afiyetle tüketebilirsiniz.


leblebi

Fırında Leblebi Nasıl Yapılır?

  1. Daha aromatik leblebiler elde etmek için, nohutları bir gece önceden ıslatın.
  2. Ardından tencereye alın ve üzerine su ilave edip, 20 dakika kaynatın.
  3. Nohutlar yumuşadığında suyunu güzelce süzün.
  4. Daha sonra nohutla bez havlu yardımıyla kurulayın veya kağıt havlu üzerine alarak kabuklarının ayıklanmasını sağlayın. 
  5. Kuruyan nohutları fırın tepsisine alın. Üzerine sarımsak tozu, karabiber, tuz gibi aroma malzemeleri ekleyin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin. Her 5 dakikada bir leblebileri spatula yardımıyla karıştırın.
  7. Toplam pişirme süresi 25-30 dakikayı aşmamalıdır. Kavruk leblebilerinizi afiyetle yiyebilirsiniz.
  8. Hazırladığınız leblebileri cam kavanozda ağzı kapalı bir şekilde muhafaza edebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Kaju nasıl kavrulur?
  2. Fındık nasıl kavrulur?
  3. Bademli tarifler
  4. Cevizin faydaları nelerdir?
  5. Kuruyemişler nasıl saklanır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo