Elmalar farklı çeşitleri ile en sevilen meyveler arasındadır. Elma genellikle kabukları soyularak yenir. Elma kabuğu çok daha besleyici ve sağlıklıdır. Bu yüzden kabuğunu soyma hatası yapıyorsanız hemen durun. Düzenli olarak elma yemek süper sağlıklıdır ve Finlandiya'da yapılan bir araştırmaya göre, haftada beş elma yiyen insanlar dünyadaki en düşük diyabet, kalp hastalığı ve kanser oranlarına sahiptir. Peki elma kabuğunu soyanlardan mısınız? Eğer öyleyse, birçok besin maddesini kaçırıyorsunuz demektir. İşte bu yüzden elma kabuğunu soymamamlısınız:
Elma lif, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından zengindir ve tüm temel besin maddelerini dengeli miktarda içerir, bu yüzden dünyada en çok yenen meyvedir. Ancak balmumu ve diğer zararlı kimyasalların kullanımı nedeniyle bazı insanlar yemeden önce elmanın kabuğunu soymayı tercih edebilir. Bu, elmayı birçok temel besin maddesinden mahrum bırakıyor. Maksimum faydayı sağlamak için elmayı kabuğuyla yemek her zaman daha iyidir.
Elmanın kabuğu lifin çoğunu içerir. Lif sizi daha uzun süre tok tutar, açlık sancılarını ve aşırı istekleri önlemenize yardımcı olur. Lif aynı zamanda karaciğer sağlığının korunmasına da yardımcı olur, bu da kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur. Lif, sindirime yardımcı olması nedeniyle diyabetik bireyler için de avantajlıdır.
Elma kabuğu, akciğerlerinizi ve kalbinizi çeşitli hastalıklardan koruyan güçlü bir antiinflamatuar bileşik olan quercetin içerir.
Elma kabuğundaki polifenollerin, sağlıklı bir kalp için kan basıncını ve kolesterol seviyelerini düşürmenin yanı sıra damar esnekliğini artırmaya yardımcı olduğu testlerde gösterilmiştir.
Elma kabuğunun yüksek lif içeriği sizi daha uzun süre tok tutar ve aşırı yemeyi önler. Sonuç olarak kalori tüketimi azalacak ve kilo kaybı meydana gelecektir. Ayrıca ciltte bulunan polifenollerin glikoz ve yağ emilimini engelleyerek kilo kaybına yol açtığı gösterilmiştir.
Elma kabuğunda A, C ve K vitaminleri bulunur. Ayrıca genel sağlığa faydalı olan potasyum, fosfor ve kalsiyum gibi temel mineralleri de içerir. Bu besinlerin tümü kalbinizin, sinirlerinizin, beyninizin, cildinizin ve kemiklerinizin sağlığına katkıda bulunur.
Şunlara da göz atın;