Dünyanın Dört Bir Yanından 20 Ülkeye Ait 20 İlginç Lezzet

Her ülkenin kendine has bir yemeği bulunurken bu lezzetler aynı zamanda ülkelerin kültürlerini de keşfetmek için bir olanak sağlar. İşte, dünyanın dört bir yanından ilginç lezzetler serisi:
Dünyanın Dört Bir Yanından 20 Ülkeye Ait 20 İlginç Lezzet
16 Ocak 2025, 14:53

İşte dünyanın dört bir yanından hem sokak lezzeti hem geleneksel lezzetleri barındıran 20 ülkeye ait 20 yemek!

  1. İtalya - Risotto al Nero di Seppia

risotto

Kalamar mürekkebi ile yapılan, siyah renkli ve deniz mahsulleriyle servis edilen bir İtalyan pilav yemeği.

  1. Türkiye - İşkembe Çorbası

işkembe çorbası

Sığır işkembesiyle yapılan, sirke ve sarımsakla tatlandırılan bir çorba. Özellikle kış aylarında ve gece yemeklerinde popülerdir.

  1. Japonya - Natto

natto

Fermente edilmiş soya fasulyesi ile yapılan, yoğun kokulu ve yapışkan dokulu bir Japon kahvaltı yemeği.

  1. Hindistan - Pani Puri (Gol Gappa)

pani puri

İçi boş, çıtır hamur toplarının baharatlı ve ekşi su, nohut ve patatesle doldurulduğu sokak lezzeti.

  1. Fransa - Escargot

escargot

Sarımsaklı tereyağında pişirilmiş salyangoz, Fransız mutfağının özel lezzetlerinden biri.

  1. Çin - Century Egg (Yüzyıllık Yumurta)

century egg

Özel bir yöntemle aylarca fermente edilen ördek veya tavuk yumurtası, koyu renkli ve jelimsi bir yapıya sahiptir.

  1. Meksika - Chapulines

chapulines

Baharatlarla kızartılmış çekirgeler, Meksika'da popüler bir atıştırmalıktır.

  1. Güney Kore - Kimchi

kimchi

Lahana ve diğer sebzelerin baharatlarla fermente edilmesiyle yapılan keskin aromalı bir garnitür.

  1. Brezilya - Acaí Bowl

acai bowl

Acaí meyvesi püresiyle hazırlanan, granola ve tropik meyvelerle servis edilen tatlı bir lezzet.

  1. İspanya - Pulpo a la Gallega

pulpo a la gallega

Haşlanmış ahtapot, zeytinyağı, deniz tuzu ve kırmızı biberle hazırlanan bir deniz ürünü yemeği.

  1. Rusya - Okroshka

okroshka

Soğuk bir çorba olan okroshka, kefir veya kvas ile yapılır ve yaz aylarında tercih edilir.

  1. Tayland - Som Tum

som tum

Yeşil papaya salatası, balık sosu, acı biber, lime ve fıstıkla tatlandırılır.

  1. Avustralya - Vegemite

vegemite

Maya özüyle yapılan yoğun aromalı bir sürülebilir yiyecek. Çoğunlukla tost ekmeği üzerine sürülerek yenir.

  1. Yunanistan - Dolmades

dolmades

Asma yaprağına sarılmış pirinç ve baharat dolması, genellikle limon sosuyla servis edilir.

  1. Vietnam - Balut

balut

Gelişmekte olan ördek embriyosunun haşlanmasıyla yapılan, cesur damaklara hitap eden bir yemek.

  1. Almanya - Sauerkraut

sauerkraut

Fermente lahana, özellikle et yemeklerinin yanında servis edilen ekşi bir garnitür.

  1. İran - Fesenjan

fesenjan

Nar pekmezi ve cevizle yapılan, tatlı-ekşi bir tada sahip tavuk veya ördek yemeği.

  1. Kanada - Poutine

poutine

Patates kızartmasının üzerine gravy sosu ve peynir taneleri konularak hazırlanan doyurucu bir fast-food yemeği.

  1. İzlanda - Hakarl

hakarl

Fermente edilmiş köpekbalığı eti, keskin aromasıyla bilinir ve genellikle cesur gurmelerin denediği bir tat.

  1. Peru - Ceviche

ceviche

Limon suyu, acı biber ve soğanla marine edilen çiğ balık, Peru mutfağının en popüler lezzetlerinden biridir.

Şunlara da göz atın:

  1. Dünyanın En Tehlikeli Yemeği
  2. Japonya'nın Sokak Lezzetleri
  3. En Lezzetli 10 Yemek Sahnesi
  4. Farklı Kültürlerden Gelen Eşsiz Tatlar
  5. Sufle’nin Tarihçesi
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo