Dolmalık biber, nighthade familyasına ait bir sebzedir. Orta ve Güney Amerika'ya özgü olan dolmalık biber, yemeklerde sıklıkla kullanılır. Genellikle yeşil renkli dolmalık biberler tercih edilse de, kırmızı ve sarı gibi farklı renk seçenekleri de vardır. İçeriğinde birçok vitamin barındıran dolmalık biberler, adından anlaşılacağı üzere genelde dolma yapımında kullanılır. Ancak çiğ ve pişmiş olarak salata ve ana yemeklerde de kullanılabilir.
Ana yemek olarak en sık yapılan yemek dolmadır. Dolmalık biberle kıymalı dolma yapılabildiği gibi zeytinyağlı dolma da yapılabilir. Yaz aylarında tezgahlardan eksik olmayan dolmalık biberler ekim ayına kadar tezgahlarda yerini alır.
Tüm sene boyunca dolma ya da dolmalık biber tüketmek ve kullanmak istiyorsanız dondurabilirsiniz. Sizlere dolmalık biber nasıl dondurulur anlattık. İşte, dolmalık biber nasıl dondurulur:
Dolmalık biberleri çözdürmenize gerek yoktur. Hazırladığınız harcı donukken dolmalık biberlerin içerisine doldurabilirsiniz. Sonrasında her zamanki gibi pişirebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;