Döküm Tencerede Ekmek Pişirirken Neden Önceden Isıtmalısınız?

Ekmek vazgeçilmez besinlerden biridir. Evde ekmek yaparken daha iyi pişmesi için döküm tencere kullanıyorsanız tencereyi önceden ısıtmanız gerekir. Döküm tencerede ekmek pişirirken neden önceden ısıtmalısınız?
Döküm Tencerede Ekmek Pişirirken Neden Önceden Isıtmalısınız?
01 Mart 2023, 15:51

Fırınsız ekmek yapılabileceğini biliyor muydunuz? Kulağa imkansız geliyor ama doğru. Elbette, tezgah üstü ekmek makineleri bunu yıllardır yapıyor, ancak elektrikli ekmek makineleri bir yana, ekmek kızartma makinesinde, yavaş pişiricide, fritözde ve hatta mikrodalgada somun ekmek üretmek gerçekten mümkün. Bu yöntemler, iyi bir dokuya ve tada sahip ekmek ve hatta kabuğun etrafında biraz kızarma sağlayarak tost, sandviç ve yemek masası için taze, sıcak somunlar için uygun hale getirecektir. Ama özlediğiniz, koyu kahverengi, sağlam kabuklu, çok sayıda hava cepli ve çiğnenebilir bir dokuya sahip esnaf ekmeğiyse, muhtemelen bir fırın gereklidir.

Bunun gibi bir somun ekmek elde etmek için çok fazla ısı gereklidir - ve çok sıcak olması gereken sadece fırınınız değildir. Döküm tencere bir fırını pişirme kabı olarak kullanmanın onlara istedikleri sonuçları vereceği ekmek fırıncıları için yeni bir sır değil. Ancak yoğrulan ve kabaran hamurunuzu fırına giren tencereye koymanın ötesine geçiyor. Herhangi bir profesyonel fırınınkilere rakip olabilecek ekmek sonuçları için aslında döküm tencerenizi önceden ısıtmanız gerekecek.

ekmek

Önceden Isıtılmış Döküm Tencere Buhar Üretecektir

Mükemmel, bozulmamış ekmek somunları kısmen iş yerindeki buharın sonucudur. Ekmek pişirmede, sıcak buhar hamurla reaksiyona girerek hamuru hızla genişletir ve ekmeğin içinde o özel hava deliklerini geride bırakır. Ayrıca dış kısımda parlak, gevrek bir kabuk oluşturur. Kısacası, buhar ekmeğin güzel görünmesini ve tadının güzelleşmesini sağlar. Profesyonel pastaneler, bir düğmeye dokunarak doğru zamanda mükemmel miktarda buhar oluşturan yerleşik buhar enjektörlerine sahip fırınlar kullanır. Ev fırınlarının çoğu o kadar süslü değildir, ancak aynı şekilde çalışabilen Hollanda fırınları için bolca yer sağlarlar.

Döküm tencerenizi önceden ısıttığınızda, profesyonel bir ekmek fırınına benzer şekilde çalışacak bir ortam yaratmış olursunuz. Ekmek hamurunuz pişirmeye hazır olduğunda, önceden ısıtılmış döküm tencerenize koyarsınız. Yoğun ısı, hamurun nemi ile birleşerek - tahmin ettiğiniz gibi - buhar yaratır. Hamur, tabiri caizse hemen canlanacak ve güzelce kabaracaktır. Ek olarak, buhar esasen mayaya, un nişastasını karamelize eden veya ekmeğe esmer kabuğunu veren şekere dönüştürmesi için daha fazla zaman verir.

Şunlara da göz atın;

  1. Ekmek tarifleri
  2. Mayalanmış ekmek hamuru dondurulur mu?
  3. Ekmek bıçağı nasıl olmalıdır?
  4. Ekşi mayalı ekmek probiyotik içerir mi?
  5. Ekmek neden kabarmaz?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo