Tatlı - tuzlu çeşitleri ile damak zevki tutkunlarına alternatifler sunan tartlar, zengin içeriği kadar özel görünümleri ile de iştah kabartıyor. Tabanı tart hamurundan oluşan tart, sebze ve meyvelerle süslenebilir. Genellikle büyük bir şekilde sunulan tart, isteğe göre küçük porsiyonlara da ayrılabilir. Tartölet adı verilen küçük porsiyonlar, davet sofraları için idealdir. İşte, misafir ağırlarken sunabileceğiniz 12 farklı tart tarifi:
Kahvenin yanına çok yakışacak nefis çikolatalı tart, bitter çikolata, kakao ve tart hamuru ile hazırlanır. Buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilen çikolatalı tartı, beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Küçük porsiyonlar halinde sunabileceğiniz nefis bir tart tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Krema, çilek dilimleri ve jöle ile hazırlanan çilekli tartölet, herkesi kendine hayran bırakacak.
Fransız mutfağıyla özdeşleşen tarte tatin, kırmızı ve yeşil elma ile zenginleştirilir. Meyveler şeker ve tereyağıyla karamelize edildikten sonra, tart hamurunun üzerine yerleştirilir.
Çay saatlerinde tuzlu tariflere yer vermek isteyenler için, patates, biber, zeytin, maydanoz ve kaşar peyniri ile hazırlanan nefis sebzeli tart tarifini öneriyoruz.
Portakal kabuğu ve portakal suyu ile aroma katılan bu tart, özellikle kış aylarında tüketilir. Dolgusu için limon suyu, çikolata ve krema kullanılır. İsteğe göre mandalina da ilave edebilirsiniz.
İç harcı ceviz, damla çikolata ve bal ile tatlandırılan cevizli tart, en farklı tart çeşitlerinden biridir. Hazırlaması 20, pişirmesi 40 dakika süren cevizli tart, çayın yanında ikram edilebilir.
Tabanında damla çikolatalı bisküvi kullanılan bu tart, çikolatalı krema ile tatlandırılır. Karamel ile kare şekli verilen bisküvi tabanlı tart, ahududuyla zenginleştirilebilir.
Limon kremasıyla leziz mi leziz bir tart hazırlamaya ne dersiniz? Görünümü cheesecake'i andıran limon kremalı tart, ekşi-tatlı severlerin favorisi olacak.
Muhallebi ve tartı hiç birlikte denediniz mi? Tabanı tart hamurundan oluşan muhallebili tart, yaban mersini, ahududu gibi orman meyveleriyle zenginleştirilir.
Okurlarımız tarafından çok sevilen orman meyveli tart, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Çıtır tart hamuru ve eşsiz kremasıyla en lezzetli tart tariflerinden biridir.
Pırasa sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. İç harcı pırasa, kaşar peyniri ve süt ile zenginleştirilen pırasalı tart, domates dilimleri ile zenginleştirilebilir.
Hazır tart hamuru, krema, tart jölesi ve frambuaz ile hazırlanan bu tart, yaz aylarının favorilerindendir. Çayın yanında sunabileceğiniz frambuazlı tartı, sevdiğiniz meyvelerle daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;