Çorba Buzlukta Nasıl Saklanır?

Arta kalan çorbalarınızı nasıl saklayacağınızı bilmiyorsanız, sizi böyle alalım. ''Çorba buzlukta saklanır mı, çorba dondurucuda nasıl saklanır?'' diye merak ettiğiniz soruları cevapladık. İşte, adım adım buzlukta çorba saklama teknikleri:
Çorba Buzlukta Nasıl Saklanır?
27 Kasım 2023, 16:28

Yemek yapmaya zaman harcamak istemiyor, vaktiniz olduğunda yemekleri bolca yapıp buzlukta saklamayı tercih ediyorsanız sizi böyle alalım. Özellikle çalışanların tercih ettiği buzlukta saklama yöntemleri, çorbalar için de uygulanabilir. Akşam yemeği için yaptığınız çorba fazla geldiyse ve çöpe atmak istemiyorsanız da, bu yöntemi kullanabilirsiniz. Buzdolabı poşeti kullanarak uygulanan bu yöntemlerle, çorbalarınızı uzun süre taze bir şekilde saklayabilirsiniz.

Çorba Buzlukta Nasıl Saklanır?

  1. Çorbayı pişirin

Öncelikle ilk adım olarak çorbayı pişirerek işe başlamanız gerekiyor. Her zaman uyguladığınız tarifi, adım adım tekrarlayın. Eğer bakliyat ve sebzelerin tane tane olduğu bir çorba hazırlıyorsanız, pişirme süresini kısaltabilirsiniz. Ancak diğer çorbaları, aynı şekilde pişirmeniz gerekiyor.

Not: Süt ve krema bazlı çorbalar, buzlukta saklamaya uygun değildir. Pişirildikten sonra kısa süre içinde tüketilmesi gerekir.

çorba

  1. Soğumaya bırakın

Çorba piştikten sonra, dilerseniz tadına bakabilir veya o anda yiyeceğiniz kadarını ayırabilirsiniz. Geri kalan kısmı çorba sıcakken buzluğa atmamanız gerekir. Sıcak olan çorbayı bir anda buzluğa atmak, yapısını bozacaktır. Bu yüzden çorba tamamen soğuyana kadar kapağı kapalı bir şekilde bekletin.

  1. Dikkatlice doldurun

Çorba tamamen soğuduğunda, buzluğa koymak için uygun bir kap bulmanız gerekiyor. Isıya dayanıklı buzdolabı poşeti veya kilitli poşetler, çorbayı saklamak için idealdir. Buzdolabı poşetinin ağzını açtıktan sonra, dikkatlice çorbanızı içine doldurun. Havasını aldıktan sonra ağzını düğümleyin veya kilitli poşet kullanın. Eğer buzlukta kullanmaya uygun, plastik içermeyen kaplar varsa, bunları da kullanabilirsiniz. Ancak plastik kaplar buzlukta saklanmaya uygun değildir. 

dondurulmuş çorba

  1. Etiket yapıştırın

Çorbayı poşetlere doldurun ağzını sıkıca kapattıktan sonra, poşetin üzerine mutlaka bir etiket yapıştırın. Etiketin üzerine çorbayı yaptığınız tarifi ve çorbanın ismini yazın. Bu sayede kullanacağınız zaman bulmanız daha kolay olacaktır. 

  1. Yatay bir şekilde yerleştirin

Çorbayı poşete doldurduktan sonra, buzluğa yatay bir şekilde yerleştirin. Böylece hem daha az yer kaplayacak, hem de dökülme ihtimali azalacaktır. Çorbayı, 2-3 ay dondurucuda saklayabilirsiniz. 

dondurulmuş çorba

Buzlukta Çorba Saklarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Sebze ve baklagil taneli çorbaları daha az pişirebilirsiniz. Bu sayede çorbaları tekrar pişireceğinizde dağılmasını önleyebilirsiniz. 
  2. Çorbayı buzlukta saklama yöntemini, mecbur kalmadığınız sürece kullanmayın. Çünkü yiyecekleri taze taze tüketmek daha doğrudur. Özellikle bebekler için hazırlanan çorbalar buzluğa kaldırılmamalı, taze bir şekilde verilmelidir.
  3. Çorba tamamen soğumadan buzluğa atmayın.
  4. Çorbanın porsiyonunu iyi ayarlayın. Buzluktan çıkardıktan sonra tekrar buzluğa atmayın.
  5. İçine krema ve süt eklediğiniz çorbaları buzlukta saklamayın. 
  6. Çorbayı çözdürmek için, önce buzdolabının alt kısmına alın. Birkaç saat buzlarının çözülmesini bekledikten sonra, oda sıcaklığında bekletin. Tamamen çözülen çorbayı, tencereye alıp pişirerek tüketebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Çorba tuzlu olursa ne yapılır?
  2. Sulu çorba nasıl koyulaştırılır?
  3. Çorba yapmanın püf noktaları nelerdir?
  4. Çorbanın kesilmemesi için ne yapmalıyız?
  5. Doyurucu çorba tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo