Cennet hurması bir diğer ismi ile Trabzon hurması oldukça lezzetli bir meyvedir. Cennet hurması, A Vitamini, C Vitamini, lif ve potasyum açısından zengin tatlı ve eşsiz meyvelerdir. Farklı iki türü vardır. Fuyu ve Hachiya adı altında iki farklı türü vardır. Bir tanesi dilimlenirken diğeri daha yumuşaktır. Sizler için cennet hurması, Trabzon hurması, nasıl kesilir anlattık. İşte, cennet hurması nasıl kesilir:
Hachiya Türü Nasıl Kesilir?
- Hachiya hurmasını kesme tahtasına dik olarak yerleştirin. Trabzon hurmasını yerleştirirken ortalanmış ve sabit olmasına dikkat edin. Trabzon hurmasını kesmeye çalışırken kesme tahtasından kaymasını, suyunun tezgaha fışkırmasını veya bıçağın altından kaymasını istemezsiniz.
- Cennet hurması yapraklarını diplerinden bıçakla kesin. Yapraklar kalın ve sert olabileceğinden keskin bir mutfak bıçağı kullandığınızdan emin olun. Bu adım, sapın çıkarılmasını ve gerçek meyvenin dilimlenmesini kolaylaştırır çünkü bıçağın önüne geçecek daha az şey olacaktır.
- Sapın etrafında ve altında bir V şekli kesin. Kesimi sığ yapın, böylece gerçek hurma meyvesinden çok fazla kesmezsiniz. Bu V-kesiminin dikey yüksekliğinin, yaklaşık bir ila bir buçuk santimetre arasında değişebilen gerçek gövdeden yalnızca biraz daha uzun olması önerilir.
- Trabzon hurmasını ikiye bölün. Keskin bıçağın ortasını hurmanın ortasına, eskiden sapın olduğu yere yerleştirin. Aşağı doğru iterken aynı anda bıçağı ileri doğru hareket ettirin. Bu, hurmayı ikiye bölecektir
- Meyvenin iç içeriğini çıkarın. Hurma etini bir kaşıkla derisinden çıkarın. Bunu yapmanın kolay bir yolu, neredeyse bir avokadoyu kepçe gibi, iç meyvenin kabukla birleştiği yer olan hurmanın yan tarafındaki içeriği çıkarmaktır.
Fuyu Türü Nasıl Dilimlenir?
- Fuyu hurma kabuğunu soyun. Soyucuyu kendinize doğru çekerken, hurma kabuğuna soyucu ile baskı uygulayın. Kabuğu tamamen çıkana kadar bu hareketi meyvenin etrafında sürdürün. Kabuk yenilebilir olduğu için bu isteğe bağlıdır; ancak, kabuğunu soymak faydalıdır çünkü hurmayı dilimlerken bıçağın altından kayma olasılığını azaltır.
- Fuyu hurmasını kesme tahtası üzerinde dikey duracak şekilde konumlandırın. Trabzon hurmasını yerleştirirken ortalanmış ve sabit olmasına dikkat edin. Trabzon hurmasını kesmeye çalışırken kesme tahtasından kaymasını veya bıçağın altından kaymasını istemezsiniz.
- Cennet hurması yapraklarını mümkün olduğunca kesin. Yapraklar kalın ve sert olabileceğinden keskin bir mutfak bıçağı kullandığınızdan emin olun. Bu adım, bıçağın yolunda daha az fazlalık olacağı için sapın çıkarılmasını ve kesmeyi kolaylaştırır.
- Sapı kırk beş derece V şeklinde keserek çıkarın. Kesimi sığ yapın, böylece gerçek hurma meyvesinden çok fazla kesmezsiniz. Bu V-kesiminin dikey yüksekliğinin, bir ila bir buçuk santimetre arasında herhangi bir yerde olabilen gerçek gövdeden yalnızca biraz daha uzun olması önerilir.
- Trabzon hurmasını ikiye bölün. Keskin bıçağın ortasını hurmanın ortasına, eskiden sapın olduğu yere yerleştirin. Aşağı doğru iterken aynı anda bıçağı ileri doğru hareket ettirin. Bu, hurmayı ikiye bölecektir.
- Trabzon hurması yarımlarını dilimler halinde dilimleyin. Hurma yarımlarını aynı dilimleme hareketini kullanarak tekrar ikiye bölün. Tatmin olana kadar her bir yarıyı daha küçük parçalara ayırmaya devam edin. Takozlar tipik olarak yaklaşık bir ila iki santimetredir, ancak kişisel tercihe göre değişebilir.
Şunlara da göz atın;
- Evde cennet hurması nasıl kurutulur?
- Cennet hurması nasıl yenir?
- Mango nasıl yenir?
- İncir nasıl kurutulur?