Çekirge Yenir Mi?

Çekirge eti yenir mi? Çekirge yiyen ülkeler hangileridir? Çekirge nasıl tüketilir? İşte, çekirge eti hakkında merak edilenler:
Çekirge Yenir Mi?
24 Nisan 2024, 22:30

Çekirge, düz kanatlılar takımından sıçrayıcı üyelere verilen genel addır. Ortalama 4-5 cm arası büyüklüğe sahip olan çekirgeler, özellikle sıcak çöllere yakın yerlerde yaşar. Kuzey Amerika, Arjantin, Asya ve Afrika'da görülen çekirgeler, tarıma büyük zarar verir. Ülkemizde çekirgeden zarar gören kesimler ise Trakya ve Güney Anadolu'dur. Çekirge yavruları büyük topluluklar halinde bitkilere saldırır. Yerdeki bitkileri kısa sürede yiyen çekirgeler, topluluk halinde hareket eder. Sıcak mevsimin sonunda dişi çekirgeler bulundukları yerde yumurtlar. Ergin topluluklar ise kalabalık bir halde ölür ve hastalıklara yol açar.



Çekirge Yenir Mi?

Çekirge, ülkemizde tüketilmeyen bir hayvan olsa da, bazı ülkelerde gıda maddesi olarak kullanılır. Özellikle Finlandiya'da ekmek yapımında kullanılan çekirgeler, 'dünyadaki açlıkla mücadele etmek' için tüketilmeye başlanmıştır. Finlandiya'da böceklerin gıda maddesi olarak kullanılması ve satılmasını yasaklayan yasa kalktıktan sonra, çekirge tüketimi artmıştır. Finlandiya'nın yanı sıra İngiltere, Hollanda, Belçika, Avusturya ve Danimarka'da da böceklerin gıdada kullanılmasına izin verilmektedir. Ayrıca bazı Asya ülkelerinde de çekirge tüketimi yaygındır. Özellikle Endonezya'da çekirgelerin hem tüketimi, hem de ticari olarak satışı oldukça popülerdir.




Çekirge eti yemenin en çok tercih edilen yolu ise, kızartmadır. Çekirgelerin bacak kısmı koparıldıktan sonra, suyun içerisinde bir süre bekletilir. Yumuşayan çekirgeler tava veya fırın tepsisinde kısık ateşte kavrularak kızartılır. Aroma katmak için, sarımsak ve baharatlar ilave edilir. Çekirge kızartması hem sade bir şekilde, hem de pilav gibi yemeklerin yanında servis edilir. Daha öncede söylediğimiz gibi ülkemizde tüketilmeyen çekirgeler, bazı ülkeler için önemli bir gıda kaynağıdır. 


Şunlara da göz atın;

  1. Kanguru eti yenir mi?
  2. Kurbağa yenir mi?
  3. Yengeç yenir mi?
  4. Ördek eti yenir mi?
  5. Leylek eti yenir mi?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo