Kalabalık sofraların ve özel günlerin vazgeçilmezi haline gelen bütün tavuk, hem çok lezzetli, hem de doyurucu bir yemektir. Ancak ilk kez deneyenler için 'Ya içi pişmezse?' gibi bazı endişeler olabiliyor. Bütün tavuk pişirmenin en kolay ve lezzetli yollarını öğrenmek isteyenler için, birbirinden lezzetli tariflerimizi sizler için derledik. İster pilav, isterseniz de sebzelerle harmanlayabileceğiniz bütün tavuk yemeklerini, salata eşliğinde sunabilirsiniz. İşte, sofraların baş tacı olacak 10 nefis bütün tavuk tarifi:
Daha fazlası için tavuk yemekleri sayfamıza göz atın.
Sarımsak, parmesan peyniri ve baharatlarla marine edilen soslu bütün tavuk, kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. Mantar, biber ve havuç gibi farklı sebzelerle birlikte pişirilen soslu bütün tavuğu, maydanoz salatası eşliğinde sunabilirsiniz.
Özel günlerde mutlaka kendine yer bulan fırında tavuk, baharatlarla marine edildikten sonra fırında pişirilir. Pişen tavuk, iç pilavın üzerine yerleştirilerek servis edilir.
Yemeklerinizde farklı aromalara yer vermek istiyorsanız, tarhun, limon, şeker ve tereyağı karışımından yararlanabilirsiniz. Narenciye soslu fırın tavuğu, bol yeşillikli bir salata ile sunabilirsiniz.
Yılbaşı sofralarında bütün hindi yerine bütün tavuk kullanmak isteyenleri böyle alalım. Hindiye göre daha ekonomik olan yılbaşı tavuğunu, yoğurtla marine edebilir, kestane, havuç ve arpacık soğanla birlikte sunabilirsiniz.
Hint mutfağına özgü bir sos olan tandoori, özellikle tavuk yemeklerinde sık sık kullanılır. Zerdeçal, zencefil, kişniş ve tarçın karışımından oluşan tandoori soslu tavuk, pilav eşliğinde sunulabilir.
İç harcı badem, fıstık ve kuş üzümüyle zenginleştirilmiş pilavla doldurulan tavuk dolması, bütün tavuk yemekleri arasında en çok ilgi gören tariflerden biridir. sıkıca bağlanıp fırında pişirilen tavuk dolması, garnitür ile zenginleştirilebilir.
Bezelye, biber ve havuç eşliğinde nefis bir ana yemek hazırlamaya ne dersiniz? Baharatlarla marine edilen ve ortalama 50 dakika pişirilen bütün tavuğu sevdiğiniz garnitürlerle birlikte servis edebilirsiniz.
Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan fırında sarımsaklı ve kekikli bütün tavuk, protein bakımından zengin bir yemektir. Şık bir sunum için tavuğun yanına patates ve kabak gibi sevdiğiniz sebzeleri ekleyebilirsiniz.
Okurumuzdan gelen fırında bütün tavuk, kekik, portakal suyu ve zeytinyağı ile marine edilir. Fırın kabına bütün tavuk, patates ve havuç dilimleri yerleştirilir. Kalabalık sofralar için idealdir.
Bütün tavuğu yalnızca ana yemek olarak değil, pilav tariflerinde de kullanabilirsiniz. Kökeni Arap mutfağına dayanan kepse pilavı, zencefil, kakule ve safranla hazırlanır. Hatay mutfağında çok sevilen bu yemek, Lübnan ve Suriye'de de sofralardaki yerini alır.
Şunlara da göz atın;