Bulgur pilavı, bulgur ile hazırlanan bir pilav çeşididir. Ana yemeklerin yanında sunulan bu pilav, yörelere göre farklı şekillerde hazırlanabilir. En bilinen versiyonu salça ve biberle lezzetlendirileni olsa da, bazı yörelerde daha sade, bazı yörelerde ise bol malzemeli bir şekilde sunulur. Klasik tariflerden sıkılanlar için, mutlaka denemeniz gereken 10 farklı bulgur pilavı tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.
Kırmızı biber, sivri biber ve domates ile hazırlanan sebzeli bulgur pilavı, okurlarımız tarafından en sevilen tariflerden biridir. Ana yemeklerin yanında tamamlayıcı bir lezzet niteliğindedir.
Yemekleri sarımsakla lezzetlendirmek isteyenleri böyle alalım. Soğan, bulgur ve sarımsak ile hazırlanan bulgur pilavını, naneli ayran eşliğinde yiyebilirsiniz.
Yalnızca 7 malzemeden oluşan bu pilav, arpa şehriye ve tavuk göğsü ile birlikte hazırlanır. Hem doyurucu, hem de lezzetli tariflerden biridir.
'Etsiz yemek yemem.' diyenleri böyle alalım. Dana ciğeri ile birlikte sunulan bu pilav, özellikle bayram sofraları ve kalabalık sofralar için idealdir.
Enginar ve kuşkonmaz ile zenginleştirilen bu pilav, ortalama 40-50 dakika içinde hazırlanır. Demlenmesi için 10 dakika bekletilir. Limon kabuğuyla aroma katılabilir.
Yalnızca 6 malzemeden oluşan patlıcanlı bulgur pilavı, et suyu ile daha lezzetli bir şekilde hazırlanır. Amasya yöresi ile özdeşleşen tariflerden biridir.
Bolu mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan ıza bulgur pilavı, tarladan özenle toplanan ve yöre halkı tarafından çok sevilen ıza bulguru ile hazırlanır.
Firik ve bulgurun eşsiz uyumunu birlikte denemek isteyenleri böyle alalım. Kaymak ile zenginleştirilen bu yemeği hazırlamak 10, pişirmek ise sadece 30 dakika.
Yeşil mercimek, pilavın yanında sunulan en sevilen yemeklerden biridir. Porsiyonu yaklaşık 340 kalori olan bu pilavı, turşu eşliğinde sunabilirsiniz.
Şef Deniz Orhun'un özel tarifi olan patlıcanlı, etli bulgur pilavına bayılacaksınız. Tarifte kuşbaşı et kullanabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;