Bulgur Pilavı Tarifleri: 10 Farklı Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur pilavı nasıl yapılır? Bulgur pilavı çeşitleri nelerdir? Bulgur pilavına hangi malzemeler eklenebilir? İşte, klasik tariflerden sıkılanlar için 10 farklı bulgur pilavı tarifi:
Bulgur Pilavı Tarifleri: 10 Farklı Bulgur Pilavı Tarifi
07 Kasım 2024, 16:54

Bulgur pilavı, bulgur ile hazırlanan bir pilav çeşididir. Ana yemeklerin yanında sunulan bu pilav, yörelere göre farklı şekillerde hazırlanabilir. En bilinen versiyonu salça ve biberle lezzetlendirileni olsa da, bazı yörelerde daha sade, bazı yörelerde ise bol malzemeli bir şekilde sunulur. Klasik tariflerden sıkılanlar için, mutlaka denemeniz gereken 10 farklı bulgur pilavı tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

  1. Sebzeli Bulgur Pilavı

sebzeli bulgur pilavı

Kırmızı biber, sivri biber ve domates ile hazırlanan sebzeli bulgur pilavı, okurlarımız tarafından en sevilen tariflerden biridir. Ana yemeklerin yanında tamamlayıcı bir lezzet niteliğindedir.

  1. Sarımsaklı Bulgur Pilavı

sarımsaklı bulgur pilavı

Yemekleri sarımsakla lezzetlendirmek isteyenleri böyle alalım. Soğan, bulgur ve sarımsak ile hazırlanan bulgur pilavını, naneli ayran eşliğinde yiyebilirsiniz.

  1. Şehriyeli ve Tavuk Etli Bulgur Pilavı

şehriyeli ve tavuk etli bulgur pilavı

Yalnızca 7 malzemeden oluşan bu pilav, arpa şehriye ve tavuk göğsü ile birlikte hazırlanır. Hem doyurucu, hem de lezzetli tariflerden biridir.

  1. Ciğerli Bulgur Pilavı

ciğerli bulgur pilavı

'Etsiz yemek yemem.' diyenleri böyle alalım. Dana ciğeri ile birlikte sunulan bu pilav, özellikle bayram sofraları ve kalabalık sofralar için idealdir. 

  1. Enginarlı Bulgur Pilavı

enginarlı bulgur pilavı

Enginar ve kuşkonmaz ile zenginleştirilen bu pilav, ortalama 40-50 dakika içinde hazırlanır. Demlenmesi için 10 dakika bekletilir. Limon kabuğuyla aroma katılabilir.

  1. Amasya Usulü Patlıcanlı Bulgur Pilavı

patlıcanlı bulgur pilavı

Yalnızca 6 malzemeden oluşan patlıcanlı bulgur pilavı, et suyu ile daha lezzetli bir şekilde hazırlanır. Amasya yöresi ile özdeşleşen tariflerden biridir.

  1. Iza Bulgur Pilavı

ıza bulgur pilavı

Bolu mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan ıza bulgur pilavı, tarladan özenle toplanan ve yöre halkı tarafından çok sevilen ıza bulguru ile hazırlanır.

  1. Kaymaklı Firikli Bulgur Pilavı

kaymaklı firikli bulgur pilavı

Firik ve bulgurun eşsiz uyumunu birlikte denemek isteyenleri böyle alalım. Kaymak ile zenginleştirilen bu yemeği hazırlamak 10, pişirmek ise sadece 30 dakika.

  1. Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

yeşil mercimekli bulgur pilavı

Yeşil mercimek, pilavın yanında sunulan en sevilen yemeklerden biridir. Porsiyonu yaklaşık 340 kalori olan bu pilavı, turşu eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Patlıcanlı ve Etli Bulgur Pilavı

patlıcanlı ve etli bulgur pilavı

Şef Deniz Orhun'un özel tarifi olan patlıcanlı, etli bulgur pilavına bayılacaksınız. Tarifte kuşbaşı et kullanabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Bulgur pilavı yanına ne gider?
  2. Tavuklu salata tarifleri
  3. Düşük kalorili sebze yemekleri
  4. Lahanalı tarifler
  5. Bamya tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo