Lezzetli börek yapmanın püf noktaları börek severler için önemli bir unsur oluyor. Su böreği, sigara böreği, laz böreği gibi pek çok börek çeşidi bulunurken her böreğin yapım aşamasında dikkat edilecek ve lezzetine lezzet katacak pek çok önemli ipuçları yer alıyor.
Klasik ve en zahmetli böreklerden biridir. Açılan yufkalar haşlanarak tepsiye dizilir, aralarına peynir veya kıymalı iç harcı konur. Üzerine tereyağı gezdirilerek fırında pişirilir.
Üçgen kesilmiş yufkaların içine peynir, patates veya kıyma konularak sarılır ve kızgın yağda çıtır çıtır olana kadar kızartılır.
İç harcı kıyma, peynir veya ıspanaklı olabilir. Yufka rulo şeklinde sarılarak tepsiye dizilir ve fırında pişirilir.
Genellikle baklava yufkasıyla yapılan ve içine peynir ya da sebzeli harç konan börektir. Fırında veya kızartarak pişirilir.
Kıymalı harç ile hazırlanan börekler galeta ununa bulanarak kızartılır. Daha yoğun ve doyurucu bir lezzeti vardır.
Yufkanın içine peynirli veya kıymalı iç harcı konur, rulo yapılıp gül şeklinde sarılır ve fırında pişirilir.
Kat kat dizilmiş yufkalar arasına peynir, patates veya kıymalı harç konarak tepsiye yerleştirilir ve fırında kızarana kadar pişirilir.
Karadeniz mutfağına ait olan Laz böreği, içinde muhallebi bulunan tatlı bir börek çeşididir. Üzerine şerbet dökülerek servis edilir.
Şekerli börek olarak da bilinir. Üzerine bolca pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Pastırmalı ve kaşar peynirli iç harcıyla yapılan, yağda kızartılarak hazırlanan börektir. Oldukça lezzetlidir ve kahvaltılar için ideal bir seçenektir.
Şunlara da göz atın: