Bayat ekmekleri değerlendirmenin birçok yaratıcı ve lezzetli yolu var. İşte 10 öneri listesi...
Bayat ekmekleri rondodan geçirerek ekmek kırıntısı haline getirin. Fırında hafifçe kurutup kıtır hale getirebilir, köfte, pane harcı veya gratin yemeklerinde kullanabilirsiniz.
Yumurtalı, sütlü bir karışıma batırıp tavada kızartarak tatlı veya tuzlu olarak tüketebilirsiniz.
Bayat ekmek dilimlerinin üzerine domates sosu, peynir ve sevdiğiniz malzemeleri koyarak fırında nefis mini pizzalar hazırlayabilirsiniz.
Küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağı, baharatlarla karıştırarak fırınlayarak çorbalara ve salatalara eklemek için kıtır ekmek yapabilirsiniz.
Bayat ekmekleri süt, yumurta ve şekerle harmanlayıp fırında pişirerek nefis bir ekmek tatlısı veya puding hazırlayabilirsiniz.
Bayat ekmekleri ufalayarak tarhana yapımında veya çorbalara kıvam vermek için kullanabilirsiniz.
Ekmekleri ıslatıp baharatlar, yumurta ve kıyma ile karıştırarak köfte yapabilir ve kızartabilirsiniz.
Ekmek dilimlerini fırında kızartıp sarımsak, zeytinyağı ve domates sosu ile lezzetli bruschettalar hazırlayabilirsiniz.
Makarna yerine bayat ekmekleri kullanarak farklı bir dokunuşla lazanya yapabilirsiniz.
Bayat ekmekleri ince uzun çubuklar halinde kesip zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayarak fırında çıtırdatabilirsiniz. Çorbalara batırarak, peynir tabaklarıyla veya atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Ev yapımı grissini, hazırlarından çok daha lezzetli olacak.
Şunlara da göz atın: