Bal kabağı besin değeri yüksek, besleyici meyvelerden biridir. Farklı türleri bulunur. Tatlı ve tuzlu farklı tarfilerde kullanılabilir. Balkabağı aynı zamanda yeni yılın ve Cadılar Bayramının sembolü haline gelen bal kabağı, kış aylarının en sevilen meyvelerindendir. Sizler için bal kabağı ile hazırlanan tuzlu, nefis tarfileri derledik. İşte, birbirinden lezzetli, bal kabağı ile hazırlanan tuzlu tarifleri:
Bal kabaklı çorbanın tadına hayran kalacaksınız. Sebzeler ile brilikte pişirilen bal kabağı çorbası oldukça besleyicidir.
Farklı bir salata hazırlamaya ne dersiniz? Bal kabaklı, kuru erikli, narlı salata sofralarınıza çok yakışacak.
Bal kabağı, sarımsak ve tavuk suyu ile hazırlanan bu makarna, rendelenmiş parmesan peyniri ve maydanoz ile zenginleştirilir. İsteğe göre üzerine nohut ve bal kabağı ekleyebilirsiniz.
Beğendinizi bu sefer bal kabağı ile hazırlamaya ne dersiniz? Bal kabaklı beğendi üzerinde tantuninin lezzetine bayılacaksınız.
Balkabağı, tahin, kimyon ve yufka ile hazırlanan atıştırmalıkları çok seveceksiniz.
Ana yemeklerin yanında sunulan bu salata, patates, marul, fesleğen ve mikro filizlerle zenginleştirilir.
Kestaneli bal kabaklı böreğin harcı şeker, tarçın, kuru üzüm, bal kabağı ve kestane ile hazırlanır. Sofralarınızda bu böreğe yer verebilirsiniz.
Humus orjinalinde nohut ile hazırlanır. Bu sefer humusunuzu bal kabağı ile hazırlamaya ne dersiniz? Bal kabağı ile hazırladığınız humusu mantar ile zenginleştirin.
Et tüketmiyorsanız ya da tercih etmiyorsanız vegan burgeri deneyebilirsiniz. Vegan burgerin harcı bal kabağı ile hazırlanır.
Bal kabaklı yeşil salata son baharın lezzetli tabaklarından biridir. Bal kabaklı yeşil salata ılık olarak servis edilebilir.
Şunlara da göz atın;