Aslanağzı Nasıl Yetiştirilir, Nasıl Bakılır?

Renkli görünümüyle hem bahçenize, hem de balkonunuza güzellik katacak aslanağzı çiçeği nasıl yetiştirilir? Aslanağzı çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? İşte, herkesi kendine hayran bırakacak aslanağzı çiçeği bakımı:
Aslanağzı Nasıl Yetiştirilir, Nasıl Bakılır?
11 Ağustos 2023, 12:01

Renkli görünümüyle bahçe ve balkonları süsleyen aslanağzı çiçeği, doğru yöntemlerle bakıldığı takdirde bol bol çiçek veren bir bitkidir. Genellikle dış mekanda tercih edilen bu bitkinin pembe, mor, kırmızı, beyaz ve sarı gibi birçok farklı çeşidi mevcut. Çiçekçilerden alabileceğiniz bitkiyi, doğru bir konuma yerleştirdikten sonra düzenli olarak sulamanız yeterlidir.

aslan çiçeği

Aslanağzı Bakımı Nasıl Yapılır?

  1. Toprak: Aslanağzı çiçeği, organik maddeler bakımından zengin, torflu toprakları sever. Ayrıca toprağın drenajlı olması da önemlidir. Gübre veya torfla karıştırılmış bahçe toprakları, verimli bir şekilde büyümesini sağlar.
  2. Saksı: Aslanağzı bitkisinin tohumlarını temin ettikten sonra, bir küçük, bir de büyük saksı almanız gerekir. Şaşırtma tekniğini kullanarak daha iyi bir şekilde büyütebilirsiniz.
  3. Ekim: Aslanağzı tohumlarını veya doğrudan bitkiyi önce küçük saksıya ekin. Birkaç ay küçük saksıda büyüttükten sonra büyük bir saksıya geçirebilir veya doğrudan bahçeye ekebilirsiniz. Ekim işlemi için en uygun zamanlar Eylül ve Mart ayıdır. Tohumları toprağa ekerken aralarında mutlaka boşluk bırakın ve toprağı çok fazla bastırmayın.
  4. Sulama: Bitkiyi saksıya ektikten sonra ilk can suyunu verin. Özellikle ekim işleminden sonra çok su isteyen bu bitkiyi, sıcak havalarda her gün sulayın. Serin ve soğuk havalarda ise haftada iki kez sulama yapabilirsiniz. Sulama işlemi sırasında toprağın kurumamasına ve nemli kalmasına dikkat edin.

Saksının tablasında fazla su birikiyorsa, bu suyu hemen dökün. Fazla su, bitki köklerinde çürümelere ve mantar gibi hastalıklara neden olabilir.

  1. Ortam: Aslanağzı, mutlaka gün ışığı alan yerlere ekilmelidir. Güneşli ve yarı gölgeli alanları seven bu bitki, yaz aylarında bolca güneş almalıdır. Bu sayede çiçekleri daha çabuk büyüyebilir.

aslanağzı

Aslanağzı Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Bitkinizi yazın daha sık, kışın ise daha seyrek sulayın.
  2. Sulama işlemi için hep aynı zamanları ve hep aynı kabı kullanmaya dikkat edin.
  3. Sulama işlemi sırasında çiçeklere su gelmemesine dikkat edin. Toprağından sulama yaptıktan sonra, çiçeklere sprey şişesi yardımıyla su püskürtebilirsiniz.
  4. Bitkinin yeterince güneş ışığı aldığından emin olun.
  5. Sulama suyunun kireçsiz olması gerekir. Bu yüzden musluk suyunu en az bir gece dinlendirin.
  6. Bitkiyi çiçekli dönemi bittikten sonra, yani kışa girmeden budayabilirsiniz. Budama sırasında gövde ve köklere zarar vermemeye de dikkat edin.
  7. Bitki yeterince büyüdükten sonra, daha büyük bir saksıya geçirebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. İncir ağacı bakımı nasıl yapılır?
  2. Antoryum çiçeği bakımı nasıl yapılır?
  3. Tavşan kulağı kaktüs bakımı nasıl yapılır?
  4. Biber fidesi nasıl yetiştirilir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo