Ev yapımı sarımsaklı tereyağı sosunu evde yapmak inanılmaz derecede kolaydır ve yalnızca birkaç malzeme gerektirir. Aynı zamanda ekmek veya pizzaya ek olarak, ızgara bifteğin üzerine ya da kolay bir akşam yemeği için makarnanın üzerine sos olarak da pek çok lezzetli kullanıma sahiptir. Ancak sarımsaklı tereyağı sosunuzun tamamını bir kerede kullanmıyorsanız, mümkün olduğu kadar taze kalması için uygun şekilde saklamanız önemlidir, özellikle de tereyağı bir süre buzdolabında kaldıktan sonra katılaşır.
Sarımsaklı tereyağı sosunu doğru şekilde saklamanın ilk adımı kaptır. Her zaman havayı dışarıda ve taze tatları içeride tutacak hava geçirmez bir kap kullanmalısınız. Bu aynı zamanda sarımsak aromasının buzdolabınızdaki diğer yiyeceklere bulaşmasını da önlemeye yardımcı olur. Kabınızı aldıktan sonra kalan sosunuzu doldurup buzdolabına koyun. Buzdolabınızda dört ila beş gün dayanacaktır.
Sarımsaklı tereyağlı sosunuzu birkaç gün içinde yiyemeyeceğinizi düşünüyorsanız dondurmalısınız. Herhangi bir aksiliği önlemek için dondurucuda güvenli bir kap kullanın veya ihtiyacınız olduğunda önceden porsiyonlara ayrılmış sarımsaklı tereyağı sosu için buz kalıplarını dondurun. Sosu iki ila üç ay boyunca donmuş halde tutabilirsiniz. Sosunuzu buzdolabından veya dondurucudan yeniden ısıtmanın zamanı geldiğinde, tereyağı artık katılaşmayana kadar onu mikrodalgaya veya bir tencereye düşük ateşte koyun.
Zaten sarımsaklı tereyağı sosuna ne gider? Genellikle sadece tereyağı, taze sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberden oluşur. Tereyağı söz konusu olduğunda mümkün olan en kaliteli tereyağını kullanmak istersiniz çünkü tadı daha iyi olur ve daha iyi soğutulup dondurulur. Bazı çeşitlerde limon kabuğu rendesi veya suyu ve diğer taze otlar kullanılır. Orta ateşte tereyağını eritip, sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Daha sonra ocaktan alıp baharatları ve baharatları ekleyin. Geriye sarımsaklı ekmek, patates püresi, ızgara biftek, haşlanmış somon veya dilediğiniz gibi kullanmak kalıyor.
Şunlara da göz atın;