Daha önce sizlerle az malzemeli kolay tatlıları paylaşmıştık. Ancak bu kez yalnızca 5 malzeme kullanarak hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli tatlı tariflerini sunuyoruz. Kek, kurabiye gibi çok sevilen tatlıları evdeki malzemelerle kısa sürede hazırlayabilirsiniz. İşte, tatlı krizlerine son verecek 5 malzemeli kolay tatlılar:
Malzemeler;
Yapılışı: Krem şanti ve süt çırpılarak kabartılır. Diğer tüm malzemeler eklenerek karıştırılır. Kaselere alınır ve soğumaya bırakılır. Dilediğiniz malzemelerle tatlandırabilir ve sunabilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Elmaları geniş bir pişirme kabına koyun ve eritilmiş tereyağı sürün. 15 dakika fırında 180 derecede pişirin. Elmaları fırından çıkarın ve her bir elmanın çukuruna büyük bir kepçe fıstık ezmesi ve balı karıştırdığınız karışımı ekleyin. 15 dakika daha pişirin. Üzerine çikolata ve ceviz parçaları ile servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Yumurtalar mikser ile kabarana kadar çırpılır. Fıstık ezmesi koyulur ve tekrar karıştırılır. Diğer malzemeler de eklenerek tekrar kaşıkla karıştırılır. Karışımı yağlı kağıt üzerine serelim ve önceden ısıtılmış 180C fırında ortalama 2 dakika pişirelim. İsteğe göre pişirme işlemini yağlanmış muffin kalıplarında da yapabilirsiniz. Kekin rengini değiştirmek için 1 tatlı kaşığı kakao ekleyebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Öncelikle siyah üzümü yıkayın ve tencereye alın. Üzerine su ekleyerek tencereye kaynatın. Kaynamaya yakın toz şekeri ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Kaynattığınız siyah üzümleri süzgece alın ve elinizle bastırın. Suyunu güzelce süzün. Süzdüğünüz üzüm suyundan 1 su bardağı ayırın ve nişastayla karıştırın. Pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalan üzüm suyuna ekleyin ve karıştırma işlemini bırakmayın. Karışım tamamen piştiğinde küçük kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğuyana kadar bekletin. Katılaşmaya başladığında ters çevirin. Üst kısımlarını üzümle süsleyin.
Malzemeler;
Yapılışı: Tereyağı eritilir. Eriyen yağa un eklenerek kavrulur. Aynı zamanda sütte ayrı bir ocakta kaynatılır. Şeker ilave edilir ve ocaktan alınır. Un İyice kavrulduktan sonra şekerli süt karışımı una eklenir. Bu sırada topaklanmaması için hızlıca çırpılmamalıdır. 5 dakika karıştırdıktan sonra kaselere alınır ve üzerine kızarması için esmer şeker serpilir. 180 derece fırında 10 dakika kadar üzerlerini kızartılır ve üzerine çekilmiş fındık ile ılık servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Hurmaları yumuşaması için ıslatalım ve süzdürelim. Robota alalım hurma, kakao ve tahini robottan geçirelim. Çekilmiş cevizi ekleyelim ve toplar halinde yuvarlayalım. Üzerine eritilmiş çikolataları gezdirelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Öncelikle tencerede tereyağını eritin ve üzerine irmik ekleyin. İrmiğin rengi kahverengileşinceye kadar kavurun. Farklı bir tencerede su, şeker ve sütü kaynatın. Kavurduğunuz irmiğin içine tarçın ekleyin. İrmikleri kavurduktan sonra kaynattığınız şerbeti üzerine ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Kapağını kapatın. İrmikler piştikten sonra dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Eritilmiş çikolata, avokado püresi vanilin karıştırma kabında birleştirilir ve yoğrulur. Buzdolabına alınır ve hafif sertleşmesi beklenir. 15 dakika yeterli olacaktır. Dondurma kaşığı ya da normal kaşık yardımı ile toplar oluşturun ve kakao tozuna bulayıp tekrar soğutun.
Malzemeler;
Yapılışı: Muzlar sulandırmadan ve kararmadan ezilir. İçerisine kuru meyve ya da kuruyemiş eklemek isterseniz ekleyebilirsiniz. Un yavaşça ilave edilir. Ve spatula ile yavaşça karıştırılır. Şeker ve kakao ilave edilir ve iyice karıştırılır. Son olarak çikolata parçaları da ilave edilir. Ele yapışmayan bir kıvam olmalı un ile bunu ayarlayabilirsiniz. Ancak çok fazla katılaşmamasına dikkat edilmelidir. Şekil verilen kurabiyeler yağlı kağıtlı tepsiye dizilir ve Önceden ısıtılmış 165C lik fırında 7-8 dakika pişirilir. Şekil verdiğiniz kurabiyelerin üzerine bastırarak hafif yassı şekli verebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Öncelikle kabakların kabuğunu güzelce soyun ve ince uzun olacak şekilde dilimleyin. Dilimlediğiniz kabakları fırın kabına yerleştirin. Üzerine toz şeker serpiştirin. Daha sonra streç film ile kapatın ve buzdolabında 1 gece bekletin. Bir sonraki gün üzerini yağlı kağıt yardımıyla örtün. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında ortalama 25 dakika pişirin. Kabaklar pişip soğuduğunda üzerinde tahin gezdirin ve ceviz parçaları serpiştirin.
Şunlara da göz atın;