Farklı tariflerle tatlandırabileceğiniz revani, hem klasik hem de modern dokunuşlarla sofralarınıza renk katar. Kakaolu, sade, klasik revani gibi pek çok alternatifle çeşitlendirebilen revani, hemen hemen herkesin beğenerek tükettiği bir tatlıdır. İşte farklı ve lezzetli 5 revani tarifi.
Malzemeler:
Şerbet İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
Şeker ve suyu kaynatıp, limon suyu ekleyin ve şerbeti hazırlayın. Yumurtaları çırpın, şekerle karıştırın. Yoğurt, sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştırın. Karışımı yağladığınız tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak revaninin üzerine soğuyan şerbeti dökün ve bir süre bekletin.
Malzemeler:
Şerbet İçin:
3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı portakal suyu
Yapılışı:
Şeker ve suyu kaynatın, ardından portakal suyu ekleyip şerbeti hazırlayın. Yumurtaları çırpın, şekerle karıştırın. Sıvı yağ, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, irmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin. Karışımı yağladığınız tepsiye dökün ve fırında pişirin. Fırından çıkan revaninin üzerine soğuyan portakallı şerbeti dökün.
Malzemeler:
Şerbet İçin:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yapılışı:
Şeker ve suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Yumurtaları çırpın, şekerle karıştırın. Diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Karışımı tepsiye dökün ve 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkan revaninin üzerine şerbeti dökün.
Malzemeler:
Şerbet İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
Şeker ve suyu kaynatın, limon suyu ekleyip şerbeti hazırlayın. Yumurtaları çırpın, şekerle karıştırın. Yoğurt, sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin. Dövülmüş fındıkları ekleyin ve karıştırın. Karışımı tepsiye dökün ve 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkan revaninin üzerine şerbeti dökün ve soğutun.
Malzemeler:
Şerbet İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
Şeker ve suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Yumurtaları çırpın, şekerle karıştırın. Yoğurt, sıvı yağ, irmik, un, kakao, kabartma tozu ve vanilini ekleyin. Karışımı tepsiye dökün ve 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkan revaninin üzerine şerbeti dökün ve soğutun.
Şunlara da göz atın: