Nisan ayı, hem bayramın gelişi, hem de bahar sebze ve meyvelerinin pazar tezgahlarındaki yerini almasıyla birlikte son derece keyifli geçti. Bu özel ayda bayram için hazırlanan baklavalar ve şerbetler sofralarımıza konuk olurken, çilek, semizotu, kuşkonmaz gibi taze otlar da yemek çeşitliliğini zenginleştirdi. Kısacası Nisan ayı, sofralarımızı bereketlendirdi. İşte, Nisan ayı boyunca okurlarımızın favorisi olan tarifler:
Not: Tariflere ulaşmak için başlıklara tıklayabilirsiniz.
Nisan ayının favorisi, elbette antep fıstığı ile zenginleştirilmiş ve incecik yufkalarda hazırlanmış baklava oldu. Bu lezzeti hala denemediyseniz, tarifi mutlaka defterinize kaydedin.
Nisan ayının gelmesiyle birlikte mis kokulu çilekler tezgahlardaki yerini almaya başladı. Kahvaltı sofralarına konuk olacak çilek reçeli tarifi ise, okurlarımızın en sevdiği tarifler arasına girmeyi başardı.
Vitamin deposu olarak bilinen kuşkonmaz, baharın en lezzetli sebzelerinden biri. Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan kuşkonmaz haşlama tarifini 25 dakika içinde kolayca sunabilirsiniz.
Ege ve Akdeniz mutfağında sık sık tüketilen çiriş otu, okurlarımızın ilgisini çeken tatlardan biri oldu. Bulgur, çiriş otu ve zeytinyağı ile hazırlanan yemeği, mutlaka deneyin.
Patlıcan, kıyma, biber ve domates ile hazırlanan bu yemek, hem doyurucu, hem de oldukça lezzetlidir. Kıymalı patlıcan yemeğini salata ve mezeler eşliğinde sunabilirsiniz.
Bayram sofralarına çok yakışan zeytinyağlı yaprak sarma, taze yaprakların tezgahlardaki yerini almasıyla birlikte Nisan ayının favori tarifleri listesine girmeyi başardı.
Enginarın pirinçli harç ile doldurulmasıyla hazırlanan bu yemek, özellikle İzmir ve çevresinde çok seviliyor. Enginar dolmasını, ortalama 1 saat içinde sunabilirsiniz.
Puding, süt ve bisküvi ile hazırlanan bu pasta, hem ekonomik olması, hem de kolay hazırlanması ile Nisan ayında bol bol sofralarımıza konuk oldu. Üzerini mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
Yoğurt, sarımsak ve nane ile hazırlanan haydari, Türk mutfağının en sevilen mezelerinden biridir. Haydariyi kebap ve et yemekleri ile birlikte sunabilirsiniz.
Lazanya yaprağı, kıyma, havuç ve beşamel sos ile hazırlanan bu lezzet, İtalyan mutfağından dünyaya yayılan yemeklerden biridir. Kıymalı lazanyayı hala denemediyseniz, videolu anlatımına göz atabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;