Şeftalili Buzlu Çay

Şeftalili Buzlu Çay
26 Mart 2021

Kadifemsi kabuklu, sulu, güzel kokulu, beyaz ya da sarı etli, çekirdekli bir meyve olan şeftali, hazmı kolay, potasyum, C, B1, B2, PP vitaminleri ve A provitamini bakımından zengindir. Vitaminlerin çoğu kabuğunda bulunduğundan şeftalinin kabuğunun soyulmaması önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, evde şeftalili buzlu çay nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şeftalili Buzlu Çay için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı demlenmiş çay
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 litre soğuk su
  • Yarım limonun suyu
  • 2 şeftali
  • Buz
  • Taze nane
Şeftalili Buzlu Çay

Nasıl Yapılır

  1. Şeftalinin bir tanesini iyice yıkayıp dilimleyin ve küçük bir tencereye alın.
  2. Üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte 20 dakika pişirin, soğumaya bırakın.
  3. Sürahiye demlenmiş çay, soğuk su ve pişirdiğiniz şeftalinin suyunu ekleyip karıştırın.
  4. Şeker ve limon suyunu ilave edin. Diğer şeftaliyi de ince dilimleyip çaya ekleyin. Nane yaprakları ve buzları ilave edip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo