Denenmiş
yemek tarifleri sunan Lezzet'in
tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.
- Çikolatayı ufak parçalara bölün. Sütü tencereye alıp süt kreması, çubuk tarçın ve 1 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin.
- Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kakao ve ufalanmış çikolatayı ekleyin. Çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırarak pişirin.
- Karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Çubuk tarçını içinden çıkarın.
- Yumurta sarıları ve kalan tozşekeri çukur bir kapta köpük köpük olana dek çırpın. Soğuk çikolatalı karışımı azar azar yedirerek ilave edin.
- Karışımı 6 küçük fırın kabına paylaştırıp üzerlerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 30 dakika benmari usulü pişirin.
- Ilınınca buzdolabında 4 saat bekletin. Üzerine tarçın serpip servis yapın.
Dilerseniz, kek ve pasta tariflerinde kullanabileceğiniz çikolatalı krema tarifini de listenize ekleyebilirsiniz.