Soğuk Yaz Pudingi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Soğuk Yaz Pudingi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Çilekli sorbe için

Soğuk Yaz Pudingi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri...

Çilekli sorbe için toz şeker, vanilya ve suyu sos tenceresinde bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Temizlenmiş çilekler ve limon suyunu ekleyip mikserle pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Buzlukta iki saat kadar dondurduktan sonra çırpılmış kremayı ilave edin.
 
Kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karıştırıp tekrar buzlukta iki saat daha bekletin. Sorbeniz hazırdır.Derin cam bir kaseyi streç folyo ile kaplayın.Sos tenceresinde şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan alıp mikserde çırpılmış çilek reçeli ile karıştırın. Folyonun üzerine her tarafına ince tabakalar halinde şekillendirerek yayın, dilimlenmiş çilekleride üzerine yapıştırın.
 
Buzlukta yarım saat bekle tin.Pasta tabanını kare şeklinde dilimleyin ve çilek marmeladından fırça yardımıyla üzerlerine sürün. Merdane ile hafifçe düzleştirin. Çileklerin üzerine hazırladığınız pasta dilimlerini elinizle bastırarak yapıştırın.Hazırladığınız çilekli sorbeyi kaşıkla havalandırarak yumuşatın. Kasenin üçte birini dolduracak şekilde kaşıkla yayın.

Buzlukta 30 dakika dondurun.Dondurmayı yumuşatın. Sorbenin üzerine ilave edin. Buzlukta en az 4 saat yada 1 gece dondurun. Ertesi gün kaseyi sıcak kabın içine oturtun birkaç dakika içinde tuttuktan sonra tabağa çevirin. İsteğe göre meyveli sos, çikolata ve pudra şekeri ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Dondurmalı Tatlılar Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Diyet Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı