Pişmaniyeli Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

'Muhallebi nasıl yapılır?' diye merak edenler için, orijinal tarifimizi de buraya bırakıyoruz.

Pişmaniyeli Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Pişmaniyeli Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, un, yumurta sarısı ve toz şekeri bir tencereye alın ve iyice çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. 
  2. Vanilya ve beyaz çikolatayı ilave edin. Çikolata eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın. Oda ısısında ılınmasını bekleyin. 
  3. Ilındıktan sonra labne peynirini ekleyin ve mikserle çırpın. Servis kuplarının tabanına bir miktar pişmaniye koyup elinizle bastırın. 
  4. Üzerlerine muhallebiyi dökün. Kalan pişmaniye ile üzerlerini süsleyin. Çikolatalı dondurma ve Antep fıstığı ile birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı