Limonlu Sakızlı Tatlı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limonlu Sakızlı Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Limon sos için

Limonlu Sakızlı Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

@lavantalimon
11.7 bin takipçi
Ferhan Kara

  1. Sütü tencereye alın, nişastayı, unu ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca şekeri ekleyin. Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alıp içine 1 tatlı kaşığı damla sakızı, 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin ve 5-6 dakika mikserle çırpın. 
  2. Cam bir kabı suyla ıslatıp süzün. Tabanına bisküvileri aralıklı olarak dizin, üzerine muhallebiyi dökün. 
  3. Limon sos için; 2-3 limon suyunu sıkın, 1.5 su bardağı su ekleyip tencereye alın. 7-8 yemek kaşığı şeker, 4 tatlı kaşığı tepeleme nişasta ekleyin. Limon ve portakal kabuğu rendesini de ilave edip karıştırın ve pişirmeye başlayın. Kıvam alınca ocaktan alın. 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip iyice karıştırın ve muhallebinin üzerine dökün.

Krokanlı sakızlı muhallebi tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı