Kesme Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İrmik ve süt ile hazırlanan kesme muhallebi, portakal kabuğu ile aromalandırılır. Mutlaka denenmesi gereken tariflerden biridir.

Klasikten vazgeçemeyenler için, kolay muhallebi tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kesme Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Kesme Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, irmik ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Süt kaynamaya başladığında portakal kabuğu rendesi ve tereyağını ilave edin. 
  2. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırıp ocaktan alın. Muhallebinin yarısını streç film ile kaplı bir kek kalıbına yayın.
  3. Kalan muhallebiye kakao ekleyip karıştırın ve diğer muhallebinin üzerine yayın. Muhallebiyi buzdolabında bir saat dinlendirin. 
  4. Dinlenen muhallebiyi bir servis tabağına ters çevirin. Dilimleyip servis yapın.
  Püf Noktası
  • Portakal yerine mandalina ve limon kabuğu da kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Öğle Yemeği Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı