Kaymaklı Ve Portakallı Peynir Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 34 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kaymaklı Ve Portakallı Peynir Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Kaymaklı Ve Portakallı Peynir Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Süt ve margarini derin bir tencerede ısıtın. Un, peynir ve irmik ilave ederek 4-5 dakika pişirin. Ocaktan alıp kabartma tozu, portakal kabuğu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Soğuyunca yumurtaları ilave edip karıştırın. Yağlanmış tepsiye istediğiniz şekilde küçük parçalar halinde dökün. 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin. Ayrı bir tencerede 250 gr şeker, 250 ml su ve 1 portakalın suyunu ısıtın. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine sıcak sıcak gezdirin. Soğumaya bırakın. Kaymak ve mevsim meyveleri ile servis yapın.

Tuzsuz peynir ile hazırlanan pratik peynir tatlısı tarifine göz atmayı unutmayın. 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı