İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kolayca hazırlanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Süt ile irdişahı birlikte kaynatın. Krema hariç diğer malzemeleri ilave ettikten sonra muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. İrdişah yapraklarını içinden çıkarın.

Kremayı ilave edip beş dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp mikser ile 5 dakika çırpın. Ilınınca servis kaselerine paylaştırın.

Sos için tüm malzemeyi mikserde karıştırın. Muhallebi soğuyunca üzerine ekleyip servis yapın.

İrdişah: Ege yöresinde, vanilya yerine kullanılan ıtırımsı bir bitki.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Sütlü Tatlılar Kolay Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı