Çikolatalı Güllaç
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolatalı Güllaç Tarifi İçin

Malzemeler

Çikolatalı Güllaç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, şeker, kakao ve vanilyayı tencereye alıp kaynatın. Çikolatayı rendeleyerek ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ilınmaya bırakın.
  2. Güllaç yapraklarından üç tanesini iri parçalara bölerek hazırladığınız süt ile ıslatın ve kare bir kalıba yerleştirin.
  3. Üzerine Antep fıstığı ve çikolata parçalarını serpiştirin. Kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde süt ile ıslatıp kalıba yerleştirin.
  4. Kalan sütü en üste döküp streç film ile kapatın ve buzdolabına alın. İki saat kadar buzdolabında beklettikten sonra üzerini isteğe göre süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Ramazan'ın geleneksel tatlısı olarak bilinen pratik cevizli güllaç tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Çikolatalı Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı