Çikolata Soslu Ve Ayvalı Tatlı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolata Soslu Ve Ayvalı Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Tabanı için

Muhallebi için

Sos için

Süslemek için

Çikolata Soslu Ve Ayvalı Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ayvaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Şeker, su, vanilya ile birlikte tencereye alın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Peksimetleri dikdörtgen bir kalıbın içine tek sıra şeklinde dizin. Toz şekeri tencereye alıp orta ateşte eriyinceye kadar bekletin. Şeker tamamen eriyip karamel rengi alınca 2 su bardağı suyu ekleyin ve birkaç dakika kaynatın. Kepçe ile peksimetlerin üzerine gezdirerek dökün. Ayvaları kevgirle alıp suyunu süzdürerek peksimetlerin üzerine yayın. Muhallebi için süt, un, seker ve vanilyayı karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Damla sakızlarını ilave edip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Mutfak robotunda ılınıncaya kadar çırpın. Muhallebiyi ayvaların üzerini kapatacak şekilde dökün. Çikolata soslarını tencereye aktarın. Sütü azar azar ekleyip karıştırın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin ve muhallebinin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince üzerini streç folyo ile kapatarak 1 gece buzdolabında bekletin. Dilimleyip taze meyve, file badem ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı