Çarşı Muhallebisi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Süt, pirinç unu ve nişasta ile hazırlanan çarşı muhallebisinde, aroma katmak için gül suyu kullanılır.

Kolay muhallebi tarifine göz atmayı unutmayın.

Çarşı Muhallebisi Tarifi İçin

Malzemeler

Çarşı Muhallebisi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sütü tencerede ısıtın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra nişasta ve pirinç ununu bir kasede karıştırıp süte yavaşça karıştırın. 
  2. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar tel çırpıcıyla çırpın. Tencereyi tekrar ocağa alıp karıştırmaya devam ederek karışım koyulaşana kadar pişirin. 
  3. Tatlıyı kaselere paylaştırıp soğutun. Üzerlerine pudra şekeri ve gül suyu ekleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kolay Sütlü Tatlılar Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı