Vişneli kakaolu dondurulmuş pasta tarifi için malzemeleriniz hazırsa şimdi başlayalım.
- Donduktan sonra pastanın kalıptan kolay çıkması için kalıbın tabanını ve kenarlarını 1-2 cm geçecek şekilde yağlı kağıt ile kaplayın.
- Tabanı için gerekli olan malzemeleri mutfak robotunda, hurmalar ezilip fındıklar hafif parçacıklı kalıncaya dek karıştırın. Parmaklarınızla bastırarak, kek kalıbına eşit şekilde yayın.
- Krema malzemelerini pürüzsüz olana dek blender’dan geçirip tabanın üzerine dökün ve kakao parçacıkları serpiştirin. Bez serili tezgaha kalıbı hafifçe vurdurarak, üstünün düzleşmesini sağlayın. Üstünü kapayın ve tamamıyla dondurun. Servis etmeden 15-20 dakika önce kalıptan çıkarın. Hazırladığınız vişneli kakaolu dondurulmuş pastayı dilimleyerek servis yapın.
Bu tarif için kare kek kalıbı veya fırın kabı (20 cm) kullandım.
Vişneli pasta tarifi için tıklayın