Malzemeler
Muhallebi için
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in pasta tarifleri listesinden iyi bir seçim.
Üzüm tanelerini ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın.
Yumurtalar ile tozşekeri tencerede mikserle çırpın. Mısır nişastası, un, hindistancevizi ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Üzerine sütü döküp pütürsüz bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin.
Kısık ateşte devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin. Üzeri göz göz olunca margarini ilave edin. Karıştırmadan birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
Muhallebiyi cam kaba alıp soğuyuncaya kadar 7-8 dakika mikserle çırpın. Kelepçeli kek kalıbını soğuk suyla yıkayıp süzün. Muhallebinin üçte birini kalıba dökün. Buzlukta 5-10 dakika hafif katılaşıncaya kadar bekletin. Üzerini kırmızı üzümlerle kaplayıp kalan muhallebinin yarısını ekleyin. Buzlukta hafif katılaşıncaya kadar bekletip üzerini beyaz üzümlerle kaplayın. Kalan muhallebiyi ekleyip buzlukta 5 dakika bekletin. Üzerini kırmızı üzümlerle süsleyip cevizi serpiştirin. Servis yapın.