Trüf Çikolatalı Pasta
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Trüf Çikolatalı Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Ara için

Süslemek için

Trüf Çikolatalı Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtaların sarılarını ve aklarını iki ayrı kaba ayırın. Toz şekerin yarısını yumurtanın akları ile iyice çırpın.
  2. Şekerin diğer yarısını yumurta sarıları ile katılaşıncaya kadar iyice çırpın. İkisini spatula yardımıyla birbirine karıştırın.
  3. Elenmiş un, kakao ve portakal suyunu da ekleyerek yine spatulayla yumurtaları söndürmeden dikkatlice karıştırın.
  4. Yağlı kağıt serilmiş 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  5. Fırından çıkardığınız kalıbı ızgara teli üzerine ters çevirerek soğumasını bekleyin.
  6. Kremayı sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. Çikolataları küçük parçalara bölüp içine atın ve eriyinceye kadar karıştırın.
  7. Oda sıcaklığına gelince derin dondurucuya alarak 30 dakika bekletin. Mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın.
  8. Keki enine ortadan ikiye kesin. Arasına bir miktar çikolatalı krema sürüp üzerine bolca fındık krokan serpip kapatın.
  9. Kekin üzerini ve kenarlarını çikolatalı krema ile sıvayın. Üzerini trüf ve beyaz çikolata ile süsleyin.
  10. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Çikolatalı Tatlı Tarifleri Özel Günler Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta