Trabzon Hurmalı Kremalı Pandispanya
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

A vitamini bakımından zengin olan Trabzon hurması ilerleyen yaşlarda gerçekleşebilecek çeşitli hastalıkların erken yaşanmasını önler. Metabolizmanın iyi çalışmasını sağlarken sindirimi kolaylaştıran Trabzon hurması aynı zamanda, 100 kalori olduğundan diyet listelerine eklenebilir.

Trabzon hurmalı Laz böreği tarifine de göz atın.

Trabzon Hurmalı Kremalı Pandispanya Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Kreması için

Sosu için

Üzeri için

Trabzon Hurmalı Kremalı Pandispanya

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar mikser yardımıyla iyice çırpın. Su ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  2. Unu ve kabartma tozunu ilave edip spatula ile alttan üste doğru karıştırıp pürüzsüz bir hamur elde edin ve yağlanmış kare bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  3. Kreması için süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp oda sıcaklığında soğutun.
  4. Soğuduktan sonra toz kremşantiyi ekleyip mikser yardımıyla çırpın ve bir kenarda bekletin.
  5. Sosu için hurmaları soyup rondodan geçirdikten sonra şeker ve nişastayla birlikte bir tencereye alın, kaynayıp koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp oda sıcaklığında bekletin.
  6. Pişmiş pandispanyanın üzerine hazırlamış olduğunuz kremayı döküp iyice yayın. Üzerini düzleştirin.
  7. Kremanın üzerine de soğumuş olan hurma sosunu dökerek yayın. Buzdolabına alıp soğutun ve kare dilimlere bölün.
  8. Üzerlerini Trabzon hurması dilimleri ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Öğle Yemeği Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta