Torta Caprese
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Torta Caprese, İtalyan'ın en lezzetli tatlılarından biridir. Ülkemizde çok fazla duyulmasa da, dünyanın birçok yerinde tüketilmektedir. Ana malzemeleri çikolata ve bademdir. İsmini Capri adasından alan bu tatlının yapımında un kullanılmamaktadır. Listedeki malzemeler hazırsa, torta caprese nasıl yapılır birlikte görelim.

Belçika mutfağından çikolata soslu waffle, İngiliz mutfağından kayısı crumble ve Fransız mutfağından vogue tatlısı tarifini denemeyi unutmayın.

Torta Caprese Tarifi İçin

Malzemeler

Torta Caprese

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak çiğ bademleri suyun içerisine koyarak 1-2 saat bekletin.
  2. Bekleme süresinin ardından bademleri 10 dakika kadar kaynatın.
  3. Ilıyan bademlerin kabuklarını güzelce soyun ve fırına yerleştirerek 20 dakika kurutun.
  4. Bademleri rondodan un haline gelinceye kadar çektirin.
  5. Kek için, şeker ve yumurtayı bir kaba alarak 10 dakika çırpın.
  6. Bu esnada tereyağı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  7. Eriyen karışımı, şekerle yumurtanın olduğu kaba ekleyerek karıştırın.
  8. Un haline getirdiğiniz bademleri, vanilyayı ve yarım yemek kaşığı kabartma tozunu da ekledikten sonra iyice karıştırın.
  9. Tadını hafifletmek için vişne veya birkaç damla badem aroması da ilave edebilirsiniz.
  10. Karışımı fırın tepsisine döktükten sonra, üzerine beyaz çikolata parçaları serpiştirin.
  11. 170 dereceli fırında, 20-25 dakika pişirin. Pişirme işleminin ardından soğumasını bekleyin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta