Tarçınlı Ve Elmalı Pasta
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tarçınlı Ve Elmalı Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Ara dolgu için

Süslemek için

Tarçınlı Ve Elmalı Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 23 cm’lik kek kalıbını yağlayın. Yumurtalarla toz şekeri derin bir kapta iyice çırpın.
  2. Un ve tarçını ilave edip karıştırın. Kalıba aktarıp 25-30 dakika pişirin. Ilınınca ters çevirerek servis tabağına alın.
  3. Ara dolgusu için elmaların üçünün kabuklarını soyup dilimleyerek tencereye alın. İki yemek kaşığı bal ve su ilave edin.
  4. Kapağını kapatıp elmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Üzümlerle tarçını ilave edin.
  5. Peynir, kalan bal, krema ve limon suyunun yarısını bir kaba alıp yumuşayıncaya kadar çırpın. Keki enlemesine kesin.
  6. Birinin üzerine elmalı karışımın suyundan gezdirin. Üzerine peynirli karışımın 2/3’ünü yayın. Pişen elmaları üzerine yerleştirin.
  7. Diğer keki üzerine kapatın. Kalan peynirli karışımı kekin üzerine yayın. Kalan elmaların çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin.
  8. Limon suyuyla ıslatıp kekin üzerini süsleyin. Fırça yardımıyla üzerine kayısı marmeladı sürün. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Klasik elmalı pasta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta