Şokola Mus Dolgulu Tarçınlı Mereng
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şokola Mus Dolgulu Tarçınlı Mereng Tarifi İçin

Malzemeler

Keki için

Mousse için

Süslemek için

Şokola Mus Dolgulu Tarçınlı Mereng

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 120 derecede ısıtın. 2 tane 20 cm çapındaki çember metal kalıbı fırça ile yağlayıp pudra şekeri serpin. Kalan pudra şekerini, esmer şekeri, tarçını ve nişastayı bir kapta harmanlayın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ile bir kapta mikser yardımı ile köpük köpük olana kadar çırpın. Şekerli kuru karışımı ilave edin. Birkaç dakika daha parlak bir mereng elde edene kadar çırpmaya devam edin. En son sirkeyi de ekleyin. Çırpıp 2 eşit şekilde çember kalıpların içine paylaştırın. Mereng hamurunu 1.5 saat pişirin. Fırının kapağını yarım aralayıp merengleri içinde soğumaya bırakın. Şokola mus için çikolatayı çok ince doğrayın. Krema ile birlikte benmari usulü karıştırarak eritin. Ocaktan alın. Birkaç dakika sonra yumurta sarılarını ekleyin. Çırpma teli ile çırpıp soğumaya bırakın. Yumurta aklarını da şekerle köpük haline getirin. Çikolatalı karışıma azar azar ilave ederek, spatula yardımı ile karıştıra karıştıra yedirin. Bu karışımı buzdolabında 1 saat bekletin. Merengleri servis tabağına, aralarına muslu karışımı paylaştırarak kat kat yerleştirin. İsteğe göre üzerini damla çikolata ve toz kakao ile süsleyin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta