Snickers Pasta
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kek, süt, karamel ve yer fıstığı karışımından oluşan Snickers pasta, son zamanların en beğenilen tariflerinden biridir. Hem özel günlerde, hem de misafir ağırlarken sunabileceğiniz bu pasta, kahve ile mükemmel bir uyum içindedir. Malzemeler hazırsa, bol fıstıklı Snickers pasta tarifi için detaylara geçebiliriz.

Meyveli pasta severler için, mois pasta tarifini buraya bırakıyoruz.

1 Porsiyon Snickers Pasta Kaç Kalori?

1 porsiyon Snickers pasta 400 kaloridir.

Snickers Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Keki için:

Keki ıslatmak için:

Arası için:

Karamel için:

Snickers Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ile beraber beyazlaşıp köpük olana kadar çırpın.
  2. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpın.
  3. Kakao, un, tuz, kabartma tozu ve su ilave edip karıştırmaya devam edin.
  4. İyice karıştığından emin olduktan sonra yumurta beyazlarını ilave edip spatula yardımıyla nazikçe karıştırın.
  5. Hazırladığınız pandispanya harcını kek kalıbına dökün.
  6. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.
  7. Fırından çıkan keki soğuması için bir kenara alın, kalıptan çıkarın.
  8. Karamel için şekeri tencereye ilave edin orta ateşte eriyene kadar karıştırın.
  9. Eriyen şekere tereyağını ekleyip hızlıca karıştırın, kremayı da ilave ederek yedirene kadar karıştırın.
  10. Fıstıkları da ekleyin ve soğumaya bırakın.
  11. Krem şanti için süt ve toz şantiyi kıvam alana kadar çırpın.
  12. Soğuyan keki tırtıklı bir bıçak yardımıyla 2 ye bölün.
  13. 2 ye böldüğünüz kekin arasına krem şantiyi ekleyip spatula yardımıyla düzleyin.
  14. Krem şantinin üzerine tuzlu fıstıklı karamelden ilave edin.
  15. Üzerine 2 ye böldüğünüz keki kapatın kalan krem şantiyi ve tuzlu karameli ekleyin.
  16. Snickers pasta servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Snickers pastayı espresso veya cappuccino eşliğinde afiyetle tüketebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Pandispanya yaparken yumurta beyazlarını mümkün olduğunca çok çırpmanız kekinizin daha çok kabarmasını sağlayacaktır.
  • Karamel yaparken ocağın altını orta ateşte sabit tutmalısınız aksi taktirde şeker yanabilir.
  • Karamele tereyağı ve krema eklerken hızlıca karıştırılmalıdır.
  • Pandispanya kekinizi isteğe göre sade hazırlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Pratik Pasta Tarifleri Özel Günler Pasta Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta