- Yumurtalar, ayçiçek yağı ve tahini mikserle 8 dakika çırpın. Başka bir kapta çörek
otu ve süt dışındaki kuru malzemeleri harmanlayıp yumurtalı karışıma ekleyin.
- İyice
karıştırdıktan sonra süt ve çörek otunu ekleyerek 10 dakika daha çırpın. 20 santim
çapında içi yağlanmış kek kalıbına doldurup 30 dakika pişirin.
- Vanilyalı kek için
yumurta, ayçiçek yağı ve vanilyayı mikserle karıştırın. Başka bir kapta kuru
malzemeleri harmanlayın ve yumurtalı karışıma ekleyerek 5 dakika daha çırpın.
-
Ardından sütü ekleyip 10 dakika daha çırpın. 20 santim çapında içi yağlanmış kek
kalıbına doldurup 30 dakika pişirin.
- Peynirli krema için tüm malzemeleri bir kasede
çırpın ve buzdolabında soğutun. Pişen kekleri farklı boyutlardaki çemberleri
kullanarak kesip siyahla başlayarak dıştan içe doğru bir siyah, bir beyaz olmak
üzere iç içe yerleştirin.
- Bu işlemi yaparken kek katlarını sütle ıslatın. Keki krema ile
kaplayarak buzdolabında bekletin. Pasta süslemeleri ve taze çiçeklerle süsleyip
servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, sürprizli bir şekilde sunabileceğiniz beyaz pasta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.