- Fırını 200 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyin. Yumurta sarısını yüksek devirde iki katı olup, rengi açılana kadar çırpın.
- Makineden alın, içine şurup ve limon suyunu ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın. Unu ekleyin, sütü ve limon kabuğunu ilave edip hafifçe karıştırın.
- Yumurta aklarını üç katı olana kadar bir tutam tuzla çırpın. Bu karışımı yumurta sarısına üç seferde ekleyin. Hamuru yağlı kağıt ile hazırlanmış düz tepsiye dökün.
- Dikdörtgen olarak eşit kalınlıkta üzerini spatula ile düzeltin. Fırının ayarını 170 dereceye düşürüp 18 dakika pişirin.
- Bu arada meyveyi pişirin, içine 2 kaşık buğday nişastası yedirin. Katılaştığı an ocaktan alın, karıştırarak soğutun.
- Ilınınca balı ekleyin, karıştırıp kenara alın. Keki fırından çıkarın. 3 dakika sonra kısa kenarından cetvelle ölçerek dört eşit parçaya kesin.
- Böylelikle dört adet, ortalama 8 cm genişliğinde, 30-32 cm uzunluğunda (Tepsinizin boyuna göre) şerit halinde ince pandispanya olacak.
- Keki birbirinden ayırmadan kağıdıyla birlikte rulo yapın. Bu şekilde bekletin.
- Çiğ kremayı çırpın, labneyi ve balı ekleyin. Yumurta akını köpürtün ve söndürmeden kremaya yedirin. Rulo halindeki keki açın.
- İçine kremanın 2/3’ünü sürün. Kremayı spatula ile düzeltin. Aralıklı olarak kaşıkla frambuaz peltesini gelişigüzel kremanın üzerine bırakın.
- Düzgün olmasına gerek yok, düzeltmeye çalışmayın, keki ve kremayı bozarsınız. Kısa tarafından bir dilimi yukarı yuvarlayın.
- Bitince diğer şeride getirin yuvarlamaya devam edin. Bu şekilde dört şeridi birbiri içine yuvarlayın ve dik olarak pasta tabağına koyun.
- Üzerini kalan krema ile sıvayın. Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Servis öncesi üzerine bolca nar tanesi koyup süsleyin.
Doğum günü, yıl dönümü gibi özel günlerde sunabileceğiniz frambuazlı pasta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.