Portakallı İrmik Pastası
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Portakal aroması ile daha da lezzetli hale gelen nefis irmik pastası tarifi ile karşınızdayız. İrmik helvası ve sütlü irmik tatlısını çok yakından tanıyoruz. Bu kez irmik ve portakalı birleştirerek özel günleri daha renkli hale getirecek nefis bir pasta yaptık. İrmik pastasını, dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, portakallı irmik pastası tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak sütlü irmik pastası ve yaz meyveli irmik pastası tarifini de deneyin.

Portakallı İrmik Pastası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Portakallı İrmik Pastası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tavada, doğranmış portakalları toz şekerle birlikte fazla yumuşatmadan pişirin ve soğuması için kenara alın.
  2. Sütü ve irmiği bir tencereye alarak karıştırın. Portakal kabuğunu ekleyin ve orta ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. 
  3. Derin bir kaseye aktararak tereyağını ve toz şekeri ilave ettikten sonra eriyene kadar bir spatula ile karıştırın.
  4. Serin bir ortamda soğumaya bırakın ve kabuk tutmaması için soğuyana kadar ara sıra karıştırın.
  5. İyice soğuduktan sonra vanilya ve yumurtaları ekleyip mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kek kalıbına aktarın. 
  6. Üzerine pişirdiğiniz portakal dilimlerini yayın ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra iyice soğutun ve dilimleyerek servis edin.

Bir gün önceden yapıp ertesi gün servis ederseniz daha lezzetli olacaktır.

Tarif Kategorileri

Pratik Pasta Tarifleri Pasta Tarifleri Çay Saati Tarifleri Özel Günler Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta